Man - Tors: 09:00 - 16:00 / Fre: 09:00 -15:00

Dækker hele Danmark

Hvilke videoer passer bedst til din marketingtragt?

Før du går i gang med at lave en videomarketingstrategi, er det vigtigt at vide, hvilket stadium af marketingtragten du målretter mod. Dette er vigtigt, så din video er så effektiv, som den overhovedet kan være lige fra begyndelsen. At vide, hvem du målretter mod, vil informere alt fra indholdet af din video til, hvordan du distribuerer den.

For at sikre, at du opretter det rigtige indhold, lad os først definere marketingtragten.

Din marketingtragt er sættet af stadier i en potentiel kundes rejse, fra erkendelsen af, at der er et problem at løse, til den første interaktion med dit brand, til det ultimative mål: konvertering. Disse er også kendt som bevidstheds-, overvejelses- og beslutningsstadierne.

Tilføjelse af video til hvert trin i marketingtragten kan hjælpe med at flytte potentielle kunder gennem tragten hurtigere, samtidig med at de føler sig mere informerede og sikre i deres beslutning om at købe.

Så hvilken slags video er bedst til hvert trin i tragten? Lad os nedbryde det lidt længere og give nogle håndgribelige mål, du bør prioritere inden for hver fase.

Awareness

I denne begyndelsesfase indser køberen, at de har et problem. Det er her en udfordring eller mulighed defineres, og køberen prioriterer denne udfordring i deres daglige liv. Er det et stort nok problem til at kræve øjeblikkelig opmærksomhed (som ondt i halsen eller ødelagt fjernsyn), eller kan løsningen udskydes et stykke tid (som at skræddersy bukser eller en trang til popcorn)?

Lad os sige, at du driver et softwarefirma, der har oprettet en online kundeservicebot. Din potentielle kunde kan være administrerende direktør for en hurtigtvoksende virksomhed. Han er klar over, at de ikke følger med alle deres kunders spørgsmål og feedback på en organiseret eller rettidig måde. Dårlig kundeservice påvirker hans salg, og han går online for at finde en løsning.

Denne administrerende direktør er i bevidsthedsfasen af marketingtragten, og du vil gerne være en af de første virksomheder, der dukker op i hans søgning.

Awareness målsætning

Så hvordan ved du, at din potentielle kunde fandt dig med det samme? Fordi du starter på en frisk tavle med disse potentielle kunder, kan det være svært at måle succesen med dine mål i bevidsthedsfasen. Du har ikke haft nogen dokumenteret interaktion med disse forbrugere, og det er afgørende at måle det første berøringspunkt.

Det er grunden til, at de generelle mål for dine kampagner i bevidsthedsfasen bør omfatte løft i brandgenkendelse og annoncegenkaldelse. Specifikt for din videomarketingkampagne betyder dette et højt antal visninger, visninger, unikke besøg, øget bevidsthed og stigning i annoncegenkaldelse.

Her er blot nogle få videotyper, du kan bruge til at interagere med dine forbrugere i bevidsthedsfasen.

Kommerciel

Skitsér, hvilket problem du er med til at løse, og hvad der gør dig unik. Reklamer bør være mindre end et minut lange og fremhæve dit produkt eller din tjeneste smukt. Beslut dig for den historie, du vil fortælle, og sørg for, at den er i overensstemmelse med din brandmission.

Explainer Video

Denne video er en god måde at nedbryde begreber, der er svære at forstå. Typisk under to minutter fremhæver forklaringsvideoer, hvordan et produkt eller en tjeneste løser et problem på en klar og effektiv måde. Disse hostes ofte på en virksomheds hjemmeside og distribueres på sociale medieplatforme.

Uddannende Video

Dene video kan hjælpe med at informere dit publikum om det problem, du løser. Nogle gange er uddannelsesvideoer mindre fokuserede på dit brand og mere fokuserede på at relatere værdifuld information til dine seere om deres problem, om din branche eller om din virksomhed.

Consideration

På dette stadie overvejer din potentielle køber, hvordan han kan løse sit problem. Han researcher, spørger sine venner om anbefalinger og søger efter omkostningseffektive, men pålidelige oplysninger online.

By now, you’ve had at least one point of contact with this potential buyer. Hopefully you’ve gotten a like on social media, set a retargeting cookie, or gotten a view or two on your brand videos. To stay top of mind, though, you’ve got to continue hitting this user with engaging and informative content. Keep reminding them why they should use your product or service over your competition and be there for them anytime they need more resources.

This is an especially important stage for using video. Sixty-four percent of customers are more likely to buy a product online after watching a video about it, so you want to be sure you’re providing your potential customer more and more reasons to trust your brand with quality video.

Let’s say our CEO has found your customer service bot company by now. He’s probably not convinced your brand is the way to go; he needs confirmation of your brand’s quality and reliability because he’d be putting a large part of his customer service initiatives in your hands. It makes sense he’d want only the best — so you’ve got to convince him you’re the best.

Consideration stage goals

Dit mål i denne fase? At få din potentielle køber til at se dig som løsningen på deres problem. Du vil gerne vide, at denne seer ikke kun ser dit indhold, men interagerer med dig og leder aktivt efter dig. Hvis de tænker over deres problem, forbinder de straks med dit brand.

For hver video, du poster målrettet mod seere i overvejelsesfasen, vil du være opmærksom på visningsfrekvens, leadgenerering (som anskaffelse af et telefonnummer eller e-mail-adresse) og favorisering, overvejelse og brandløft. Disse vil alle give dig en god idé om, hvordan brugerne interagerer med dig, og hvad de synes om dit brand. Hvis du får en ny e-mail-abonnent eller et kundeemne, ved du, at du nærmer dig det salg.

Her er nogle af videoerne, der hjælper med at engagere dine seere i overvejelsesscenen.

Testimonial video

Folk har mere end nogensinde brug for sociale beviser. Faktisk læser 77 procent af folk online anmeldelser, før de køber, og 62 procent ser videoer med produktanmeldelser, før de køber. Brug en testimonial video som en visuelt engagerende og interaktiv anmeldelse. Vis en person, der elsker dit produkt eller din tjeneste, med at fortælle deres historie, og du vil øjeblikkeligt opnå en vis stor troværdighed.

Produktvideo og produktgennemgang

Brug en produktvideo til at vise dit produkt, problemet, det løser, og hvordan det fungerer. Dette ligner en reklame, med en mere dybdegående opdeling af, hvordan netop dit produkt eller din tjeneste fungerer. Du vil også gerne fremhæve, hvilke unikke funktioner, der hjælper dig med at skille dig ud fra dine konkurrenter – en afgørende vinkel på dette tidspunkt i overvejelsesfasen.

Produktvideoer kan også bruges i bevidsthedsfasen, men fungerer særligt godt til at give yderligere information, efter at en potentiel kunde har set din kommercielle eller undervisningsvideo.

Produktanmeldelsesvideoer gør det samme, men med lidt mere troværdighed, da nogen uden for din virksomhed giver deres perspektiv.

FAQ-video

Disse videoer giver klare, detaljerede svar på spørgsmål, som dine seere eller potentielle kunder måtte have. Fra hvordan du bruger dit produkt, til hvorfor dit produkt er bedst, til industriens how-to’s, disse videoer gør det nemt for alle, der ser, at begynde at forestille sig, at de bruger dit produkt.

Decision

Denne fase af marketingtragten er enorm. Hvis din potentielle kunde er nået så langt, er det rigtig godt. Det betyder, at du har gjort et godt stykke arbejde med at være top-of-mind, og at den potentielle kunde er tæt på at træffe deres endelige købsbeslutning. Fortsæt med at spore købers rejse, så du ikke mister kommunikationen med disse undvigende potentielle kunder.

Tænk på vores hypotetiske CEO. Det er her, han vil beslutte, om din løsning eller noget lignende tilbudt af en konkurrent er den retning, han vil gå.

Lead pleje og deling af kundebeviser på tilfredshed er gode måder at overbevise ham om, at din virksomhed er det rigtige valg. Du tilbyder måske tilbud, demoer, gratis prøveversioner eller konsultationer, men sørg for at bruge video til virkelig at skubbe din værdi hjem. Du vil gerne præsentere alt, der kan påvirke deres mening mod dig, så dette er en glimrende fase til at levere statistikker og tal, casestudier og belønningsbonusser for køb, såsom rabatter eller incitamenter.

Det er her, kunderne er de mest ustabile, så vær sikker på, at du virkelig giver værdi på dette stadium. Dine potentielle kunder ved, hvem du er, og hvad deres problem er, så spild ikke tid med introduktionsindhold eller videoer, der ikke fortæller dem noget. Få et klart budskab med en klar opfordring til handling.

Decision målsætninger

Succes her burde være den nemmeste at måle. Du vil gerne vide, hvor mange mennesker der rent faktisk konverterer. Spor disse ved at måle klik, opkald, tilmeldinger, salg og stigning i købshensigten. De fleste af disse målinger måles automatisk af din videohostingplatform eller websiteanalyse. Hvis du kan, skal du forbinde Google Analytics til dit websted og angive klik eller tilmeldinger som dit mål for lettere sporing (det er gratis!)

Når din video har ført til tilmeldinger eller konverteringer, vil du gerne blive ved med at engagere dit publikum efter salget for at få merværdi og mund til mund.

Her er nogle fantastiske videoer i beslutningsfasen, du kan bruge til at lukke salget.

Tutorial/instruktionsvideo

Lær dine kommende kunder præcis, hvordan de skal bruge dit produkt. Demonstrer i en detaljeret, trin-for-trin guide, hvordan det virker, hvad du har brug for, og alt andet, der måtte være relevant. Når først brugeren får en idé om, hvor let den faktiske proces er, vil de være glade for at prøve det.

Personlig video

Personlig video er en blanding mellem andre typer video og nogle ekstra personaliseringsfunktioner eller detaljer. Brug de data, du har, til at sende potentielle kunder en video, der ser ud til, at den er lavet kun til dem. Du kan inkludere en video for den nøjagtige modeltype, de undersøgte, indarbejde deres navn i videoen eller bruge oplysninger fra deres sociale mediekonti, såsom en fødselsdagskupon eller bonus.

Før og efter video

Brug den dramatiske effekt af visuals til virkelig at sælge dit produkt. Før og efter videoer viser markante forskelle i produktbrug. Selvom disse fungerer bedst til fysiske transformationsindustrier, såsom vægttab, reparation af hjemmet eller plænepleje, kan du bruge denne idé til at vise, hvor meget lettere en persons liv eller udfordringer er efter at have anskaffet dit produkt eller din tjeneste.

Hvad kan du tage med videre?

Marketingtragten er et afgørende værktøj at bruge, når du planlægger ikke kun videoindhold, men alle dine digitale marketingkampagner. At vide, hvor på rejsen dine kunder er, kan hjælpe dig med at indsnævre dine budskaber og virkelig optimere din indsats. Plus, at holde dine mål og succesmålinger i tankerne kan vise dig eventuelle svage punkter i din strategi og hjælpe dig med at målrette din målgruppe mere effektivt.

Del indlægget med en god kollega!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Har du spørgsmål? Eller brug for at blive inspireret?

Så tag fat i mig. Jeg er altid nysgerrig på nye videoprojekter og kan give inspiration og gode råd med på vejen. Og jeg hører også gerne om dit. 

Dét her, er værd at vide

Få indsigt i konkrete tiltag, strategiske tilgange og best practice til at forbedre din videomarketing.