Video Marketing

Den Ultimative Starterguide

If you’re here, it’s because you know the importance of video marketing. Brands can no longer get by using written content and images alone — nowadays, that’s uninteresting and unengaging for consumers who are inundated with live streaming, interactive 

"Resultaterne har været enorm positive"

Nicolai G. Andersen, CMO hos Speedline

Hvis du har fået adgang til denne guide, er det fordi du kender vigtigheden af video marketing. Brands kan ikke længere nøjes med at bruge skriftligt indhold og billeder alene – i dag er det uinteressant og uengagerede for forbrugerne, der er oversvømmet med livestreaming, interaktive 360-videoer, augmented reality og meget mere. Video marketing blevet en milliardindustri, og det betyder, at brands overalt i øjeblikket indser værdien af video og vælger at investerer i produktion og markedsføring heraf.

Og på grund af denne vækst er du helt sikkert allerede bagud, hvis du ikke allerede bruger videoindhold regelmæssigt – og hvis du aldrig rigtigt har prøvet lave en video, kan det være svært at komme i gang. Det er der, denne guide kommer ind!

Jeg vil forsøge at lærer dig ins og outs af video marketing, lige fra at finde ud af, hvilken type video du har brug for, til hvordan du markedsføre den for at opnå de bedste resultater. Så læn dig godt tilbage og læs videre, så vil du snart lære det mest essentielle af det, som du har brug for, når det kommer til video marketing.

How Do I Create a Video Marketing Strategy?

Video marketing strategier er ikke noget nyt fænomen. Det er de færreste personer, som ville få lavet en reklame og købe sendetid under Vild Med Dans på TV2 uden først at undersøge og udarbejde en strategi med en ordentlig research, en plan og et formål for at gøre det. Din video marketing strategi vil i sidste ende være det, der guider dig – den indeholder dit budget, din tidslinjer, dine produktionsprocesser, dine konverterings målinger og meget mere. Derfor bør første trin altid være at sætte sig ned og få skrevet dette ned. 

Før jeg dykker mere ned i detaljerne, får du her en oversigt over de forskellige trin, som jeg kommer ind på i dette afsnit.

How to Build a Video Marketing Strategy

  1. Start med dine video mål.
  2. Find din målgruppe.
  3. Find ud af, hvilken historie du vil fortælle.
  4. Sæt kreative krav og hold dig til dem.
  5. Hold dig til din tidslinje.
  6. Hav et realistisk budget.
Nu hvor du ved, hvor vi er på vej hen, vil jeg gå lidt mere i detaljer om, hvordan du udfører hvert trin.

Start with Your Video Goals

Det første trin i at skabe din video strategi er at skitsere din videos mål. Ideelt set vil du gerne lave en video til hvert trin i marketingtragten. Men i første omgang skal du beslutte, hvilken fase der er den vigtigste at målrette mod.

  • Awareness: Her defineres en udfordring eller mulighed, og forbrugerne indser, at de har et problem. Videoer i denne fase skal tiltrække brugere og introducere dit brand til et nyt publikum.

  • Consideration: Forbrugerne overvejer nu, hvordan han eller hun vil løse det problem, de står over for. De undersøger, beder om anbefalinger, ser produktanmeldelser og forsøger at finde løsninger, som passer til deres temperament.

  • Decision: Løsningen er næsten fundet, og dit brand vil forblive top of mind. Fortæl forbrugerne om, at dit brand har stor kundetilfredshed, og hvorfor dit produkt eller din service skal vælges frem for dine konkurrenter.