Man - Tors: 09:00 - 16:00 / Fre: 09:00 -15:00

Dækker hele Danmark

Se, hvordan disse 5 brands har
opnået stor succes med video

Videomarkedsføring er alt andet end one-size-fits-all. Det, der fungerer godt for et brand, kan være katastrofalt for et andet, og derfor anbefaler jeg altid at bruge god tid på den strategi, der passer bedst til dit publikum og dine mål.

For at sætte det i perspektiv har jeg fundet fem velkendte brands, der hver især ser har været rimelig gode til at bruge videomarkedsføring – og selvom de har nogle fællestræk, er pointen med det, at der er mange måder at gøre det på, når det kommer til video.

I dette indlæg vil jeg tage dig med ned i hvert brands historie, gennemgå dets videomarketingstrategi og dele lidt indsigt i, hvorfor strategien virker, og hvad andre brands kan lære ved hjælp af eksempler. Så lad os komme iganh! Her er de fem mærker, som jeg har taget med; GoPro, Patagonia, Dollar Shave Club, Buzzfeed’s Tasty og Moz. Og vi starter med GoPro.

GoPro

Som du sikkert ved, er GoPro nok det største navn indenfor actionkameraer. Hvad du måske ikke ved er, at videomarkedsføring har spillet en stor rolle i virksomhedens succes.

GoPros videomarkedsføringsstrategi afhænger af en række ting, men den vigtigste er dens tilgang til brugergenereret indhold. GoPros produkter er primært  videokameraer, og det giver naturligvis adgang til et utal af optagelser, der bliver optaget af kunderne hver eneste dag – og i videoen herunder, kan du se et udsnit:

GoPro besluttede tidligt at have stor fokus på videoerne, som deres bruger selv optog, for at kunne genbruge og videredele dem i deres egen markedsføring. Og det har givet dem en enormt synlighed; hver video, der deles af en kunde, er i bund og grund sin egen reklame for brandet.

Videoerne har en tendens til at vise folk, der deltager i actionsport og andre højadrenalin-aktiviteter, hvilket umiddelbart hjælper andre med at få øjnene op for, hvad man kan bruge et GoPro til. Optagelserne taler også for sig selv. Kvaliteten er oftest god og brugervenligheden i deres produkter og services, er nok de to vigtige salgsargumenter. For et par år siden blev der lagt omkring 6.000 videoer om dagen på YouTube med ordet “GoPro” i beskrivelsen, bare for at give en idé om omfanget af, hvad der bliver lagt ud.

Hvad kan vi så lære af GoPro, som vi kan tage med videre? Dine eksisterende kunder er muligvis din største mulighed. Før du forsøger at lave din egen produktionsplan fra helt bunden, kan det være, at du lige skal grave lidt for at se, om nogle af dine kunder har lavet noget godt indhold, som du kan få lov til at bruge. (bemærk; få lov til at bruge, for det kræver deres godkendelse). Du kan også helt simpelt opfordre dine eksisterende kunder til at dele indholdet med dig. Hvis dine kunder laver deres eget indhold, bliver din opgave med optagelse mindre, samtidig med at du ha mulighed for at styrke jeres markedsføring.

Patagonia

Det næste brand er Patagonia, og dets marketingteam har en helt anden tilgang til videomarketing. Patagonias strategi inkorporerer i høj grad videoindhold i dens fulde form, og mange af dets onlinevideoer er mellem 10 og 20 minutter lange. Det er ikke altid der synes, at det er super fedt i en verden, hvor de sociale medier bare skal gå tjept.. Men det er et valg, som et eller andet sted beviser, at video i sidste ende ikke betyder noget, hvis det ikke er det, der er bedst for dit brand. Jeg anbefaler typisk, at mine kunder fokuserer på videoer under to minutter, fordi det er det, der fungerer bedst for de fleste seere. Men Patagonia forstår sit publikum godt nok til at vide, at det kan gå en anden vej, og det betaler sig i høj grad. Brug lige et par minutter på at se videoen nedenfor, som har over 1,5 millioner visninger på trods af at den er 27 minutter lang.

Længden er det første for Patagonia, som gør at de skiller sig en smule ud, men en anden ting er, at mange af brandets videoer slet ikke har et produktfokus. I stedet  dykker de ned i vigtige spørgsmål om miljø, som brandet ved, at dets seere bekymrer sig dybt om.

I stedet for at have lyst til at markedsføre videoer, føles videoerne mere som dokumentarer i deres stil og længde – som du måske også så i videoen ovenfor. Virksomheden har endda en sektion af sin hjemmeside der hedder “Films”, med overskriften: “Vi er et kollektiv af historiefortællere, der laver film på vegne af vores hjemplanet.” Ikke ligefrem den typiske videomarketingstrategi, men den virker for dem.

Dollar Shave Club

Ja, du har garanteret set videoen, og den er efterhånden umulig at komme udenom, når vi snakker videomarkedsføring – så lad os tage et kig på Dollar Shave Club. De har efterhånden opnået stjernestatus indenfor brugen af videomarkedsføring, som  begyndte med en enkelt video. Du får den herunder, hvis du har brug for en genopfriskning.

Der sker lidt forskelligt her. For det første besluttede brandet tydeligvis at gå med en legende, humoristisk tone i videoen. Og det er ikke tilfældigt – ejeren bag virksomheden, Michael Dubin, har en baggrund i komedie og improvisation gennem UCB (Upright Citizens Brigade) og man må sige, at han i videoen bruger det, han lærte der.

Som du sikkert kan se, fungerede det jo forbløffende godt. Jeg gad hvert fald godt, at det var mig, der havde lavet den video – og jeg vil heller ikke lægge skjul på, at den har været brugt som inspiration til nogle af mine egne videoer. Dollar Shave Club’s første video har i øjeblikket 27 millioner visninge på YouTube. Hvis man kigger på kommentarerne til videoen, bliver der bl.a. skrevet: “Endelig en virksomhed, der forstår, hvordan man laver en god reklame” og “Simpelthen fantastisk markedsføring.”

Opfølgningsvideoer er sidenhen blevet produceret med nogenlunde samme humor og produktfokus. Den eneste forskel, som man måske bemærker er forøgelse i produktionsværdi, hvilket giver mening, da virksomheden har opskaleret sin markedsføringsindsats væsentligt.

Mit takeaway her er, at succes med video godt kan lade sig gøre henover natten, især hvis du forstår din målgruppe og kan generere en følelse – glæde, chok, lykke – på blot et par minutter. Dollar Shave Club har været meget smarte (og gode) til at bruge den taktik i alle sine videoer.

Moz

De tre første virksomheder har været B2C, så nu tænker jeg, at vi skal prøve at kigge på en virksomhed, som er B2B, nemlig Moz. Moz er et SEO-softwarefirma, der hjælper organisationer over hele kloden. Men hvorfor har jeg valgt at tage dem med på denne liste? Videomarkedsføring er brugbart for både B2C- og B2B-virksomheder, og det har Moz beviset på.

Det mest bemærkelsesværdige inden for Moz’s videomarketingstrategi er deres succes med “Whiteboard Friday”-serien. Hver fredag udgiver virksomheden en video af en ekspert, der står foran en tavle, og forklarer et koncept relateret til SEO. Videoerne er oftest 8-12 minutter lange, men længden giver dem mulighed for at komme ind til kernen af det koncept, de underviser i, på en måde, der tilføjer reel værdi. Her er et eksempel fra “Whiteboard Friday”-serien.

Videoerne bliver lagt ud på YouTube og virksomhedens blogside hver uge sammen med et billede af det endelige indhold af tavlen. Det er et træk, der efterhånden bliver forbundet med Moz-navnet, og det leverer relevant indhold til Moz’ seere, som for det meste er SEO-folk, der er være i stand til at anbefale deres kunde at købe Moz-softwareværktøjerne.

Jeg har to vigtige takeaways fra Moz-historien. For det første kan undervisningsindhold sælge produkter eller tjenester, selvom du ikke sælger direkte. Du så et lignende tilfælde med videoen fra Patagonia. Selvom Moz ikke går gennem sin egen software i sine “Whiteboard Friday”-videoer, tiltrækker den et publikum, der passer perfekt til den potentielle interesse for softwaren, og at de samtidig giver værdi til dette publikum gør dem mere tilbøjelige til at udforske andre Moz-tilbud.

For det andet er konsistens et nøgleelement i enhver god videomarketingstrategi. En del af det smukke ved Whiteboard Friday er, at seerne ved, at de kan forvente en ny gennemgang hver eneste uge. Det hjælper på at udvikle et publikum, der virkelig ser frem til indholdet hver fredag i stedet for et publikum, der skal huske at tjekke siden med jævne mellemrum for at se, hvornår nyt indhold kan blive uploadet.

Buzzfeed’s Tasty

Sidst, men ikke mindst, kan jeg næsten garantere, at du har set en video fra Buzzfeeds Tasty siden sin lanceringen i 2015. Deres videoer ser alle stort set ens ud – hurtige overhead-billeder af et par hænder, der går gennem forskellige ting for at lave en sjov ret. Videoerne er typisk højst et par minutter lange, og i starten dukkede de hurtigt op overalt: Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest, bare for at nævne nogle få. Her er et eksempel til at genopfriske din hukommelse.

I 2017 var Tasty den største udgiver på Facebook, og i dag er videoerne stadig en af Buzzfeeds primære indtægtskilder. Men hvordan gjorde de det?

Med Tasty’s videoer begyndte Buzzfeed med et snævert fokus på variationer af det samme koncept: kort indhold med længere øjeblikke fremskyndet for at holde seerne engageret, distribution på tværs af alle større sociale kanaler for at opbygge en stor tilstedeværelse og hyppige indlæg med opskrifter, der tiltrækker alle slags seere. Snart blev dette snævre fokus det karakteristiske Tasty-koncept, og seerne vidste, hvad de var ved at se inden for de første få sekunder af optagelser af ingredienser over hovedet.

Mit vigtigste takeaway her er, at det er okay at holde fast i det, der virker. I de seneste år har Tasty udvidet sit videoudbud en smule og leverer koncepter, der ikke kun er kortformede opskrifter, men i de første år af siden afveg det sjældent. Hvis du finder en video-“formel”, der fungerer godt for din virksomhed, er det helt okay at holde fast i den i et stykke tid – hvis det fungerer, er der ikke nogen grund til at ændre på det.

Så hvad kan du tage med?

Jeg håber, at du har lært noget af disse fem brands – og i sidste ende er det op til dig at beslutte, om de gense regler gælder for din virksomhed og din målgruppe, eller om du skal prøve kræfter med noget, som ligger udenfor rammerne.  Der er altid plads til at bøje eller bryde reglerne, og du kender din målgruppe bedst. Mens du laver din egen videomarketingstrategi, og prøver at tænke ud af boksen, kan du jo med listen her hente inspiration fra GoPro, Patagonia, Dollar Shave Club, Tasty og Moz. Herfra er der ikke mere at sige end rigtig god fornøjelse!

Del indlægget med en god kollega!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Har du spørgsmål? Eller brug for at blive inspireret?

Så tag fat i mig. Jeg er altid nysgerrig på nye videoprojekter og kan give inspiration og gode råd med på vejen. Og jeg hører også gerne om dit. 

Dét her, er værd at vide

Få indsigt i konkrete tiltag, strategiske tilgange og best practice til at forbedre din videomarketing.