Man - Tors: 09:00 - 16:00 / Fre: 09:00 -15:00

Dækker hele Danmark

Sådan kan du starte året med video markedsføring

Starten af året er en interessant tid for virksomheder. Tendenser varierer afhængigt af branchen, og om virksomheder primært sælger B2B eller B2C, men i de fleste tilfælde repræsenterer årets første måneder en afmatning fra ferien og Q4-fremgang i månederne før.

Med det i tankerne er det almindeligt, at 1. kvartals mål falder inden for to hovedtemaer: handle for at forsøge at øge salget i den langsommere periode, eller brug salgsafmatningen til at komme videre med store salgs- og marketinginitiativer, der kan betale sig senere . I begge tilfælde er det en stor hjælp at bruge video til din fordel.

Lad os udforske et par potentielle Q1-mål, og hvordan video understøtter deres succes.

Markedsføringsmål for 1. kvartal

Fasthold salget fra julen

I betragtning af at 1. kvartal falder lige efter julehandelsboomet, håber mange virksomheder at bruge 1. kvartal til at gøre disse engangskunder til brandloyale. Forbrugere er mere tilbøjelige til at købe fra mærker, de ikke kender, når de køber gaver til deres kære, så mange virksomheder ser en stigning i antallet af førstegangskøbere.

E-mail-marketingkampagner, kampagner for gentagne køb og afspilninger på sociale medier kan hjælpe med at bringe disse købere tilbage en anden gang og opmuntre dem til at blive langsigtede kunder.

Hvordan video kan hjælpe

Video er det perfekte værktøj til at forbinde med disse købere autentisk, forblive på deres radar uden direkte at skubbe til et nyt salg. Her er blot nogle få ideer til specifikke videoer, som du kan bruge, når du sigter mod at udvikle brandloyalitet:

  1. How-to-video, der forklarer, hvordan du får det bedste ud af det produkt eller den tjeneste, du allerede har købt
  2. Sociale medievideoer med UGC af gavemodtagere, der nyder deres nye varer
  3. Reklamer, som kunderne vil se på deres yndlingsplatforme, der minder dem om dit brand

Gennemfør diverse projekter

En anden almindelig tilgang til Q1 er at sætte aggressive salgstaktik på bagen for at fokusere på projekter, der ofte bliver deprioriteret senere på året. Tænk på opdateringer af websteder, rebranding af virksomheden, forbedringer af medarbejderonboarding eller andre store tiltag, der aldrig helt kommer op på det rigtige tidspunkt.

Da nogle forbrugere ikke vil være modtagelige for salgstungt indhold i 1. kvartal, hvis du vælger at skrue ned for din marketingindsats, er det at investere tid i disse uregelmæssige projekter en fantastisk måde at maksimere dine ressourcer på.

Hvordan video kan hjælpe

Video kan spille en afgørende rolle i alle eksempler på langsigtede projekter, vi nævnte ovenfor. Hvis du opdaterer dit websted, skal du sørge for at inkorporere video på nogle få af dine nøglesider for at give besøgende en dynamisk mulighed for at lære mere. Hvis du opdaterer din virksomheds branding, så overvej en intern video, der hjælper med at forklare ændringerne og udrulle den nye version til medarbejderne. Hvis du forbedrer din onboarding-proces, skal du standardisere den virksomhedsomspændende træning med videoindhold, som medarbejderne kan se selvstændigt.

Endnu bedre, hvis din organisation ikke allerede bruger videoindhold som en del af din marketingindsats, så gør “udvikle en videomarketingstrategi” til et af de projekter, du planlægger at tage fat på. Brug disse langsomme måneder til at identificere muligheder for at inkorporere video, og kom så i gang med brainstorming, scripting og storyboarding for at bringe indholdet til live. Eller hyr en videoproduktionspartner, der kan guide dig i den rigtige retning.

Uanset om du vælger et af disse projekter eller noget andet, der er længe ventet i din egen organisation, så brug et øjeblik på at overveje, hvordan video kan tage dit projekt til næste niveau.

Luk uafsluttede tilbud fra sidste år

For B2B-organisationer er det almindeligt at komme tilbage i januar med aftaler, der aldrig lukkede året før. Kunder har muligvis ikke logget på på grund af budgetbegrænsninger, manglende godkendelse fra ledelsen eller endda bare fordi de ikke kunne få det til at ske, før de aktiverede deres automail.

Det er vigtigt for salgs- og marketingprofessionelle at engagere disse kunder igen i 1. kvartal og tjekke ind igen for at forstå, om aftalen stadig er levedygtig eller ej. Disse muligheder kan være lavthængende frugter, der hjælper med at kompensere for den traditionelle langsomme periode, så ignorer dem ikke, bare fordi de ikke blev afsluttet inden årets udgang.

Hvordan video kan hjælpe

Der er to vigtige måder at bruge video til at hjælpe med at lukke disse stædige aftaler. Den første – og sandsynligvis mest effektive – er at få sælgere til at sende tilpassede, en-til-en videobeskeder henvender sig til kunden. Tænk på disse videoer som en erstatning for din typiske e-mail- eller telefonkontakt, og giv de samme oplysninger i videoform, som du ellers ville. Nøglen er, at video får interaktionen til at føles mere personlig, og hjælper dig med at opbygge (eller genvinde) forholdet og skille dig ud fra andre opsøgende indsatser.

Hvis du ikke ønsker at gå den vej, kan du også dele vidnesbyrdsvideoer med disse kunder for at hjælpe dem med at forstå, hvordan dit produkt eller din tjeneste har hjulpet andre kunder tidligere. Begge muligheder vil i høj grad hjælpe med at skubbe ufærdige aftaler tættere og tættere på succes.

Start stærkt ud med de årlige salgsmål

Sidst, men ikke mindst, har dit team (og din organisation som helhed) sandsynligvis sat ambitiøse mål for det kommende år. Uanset om du håber at forbedre brandbevidstheden, øge dine konverteringsrater eller få mere værdi fra tilbagevendende kunder, bliver du nødt til at gøre et indhug i 1. kvartal for at have en chance for at nå dine mål. Tag ikke fejl ved at antage, at Q1 marketing er en tabt sag.

Hvordan video kan hjælpe

Der er en videotype til stort set alle typer marketingmål. Brand (eller “Om os”) videoer er gode til at øge brandbevidstheden. Produktvideoer og videoannoncer er effektive, når det kommer til at tiltrække nye kundeemner. Udtalelsesvideoer er langt hen imod at opmuntre til konverteringer. Til interne mål hjælper teamvideoer med at tiltrække topkandidater og forbedre medarbejdernes moral.

Hvis du har brug for hjælp til at forstå, hvilken videotype der passer bedst til dine 2022-mål, er du heldig, for det er præcis, hvad vores producenter elsker at hjælpe med. Planlæg et opkald her for tilpasset (og gratis!) vejledning baseret på din branche, dine mål og dit budget.

Hvad kan du tage med?

Q1 er en spændende tid for virksomheder, og inkorporering af video i din Q1-strategi er med til at sikre, at du opnår det, du har sat dig for at opnå. Hvis du har brug for nyt videoindhold til at gennemføre dine planer, så lad os det vide!

Endelig er fordelen ved at tilføje videoer til ejendomsbranchens markedsføringsstrategi forbedringen i salgs- og konverteringsforhold.

At forklare produkterne og tjenesterne er ikke så let, som det ser ud til at være, især for ejendomsselskaber. Men ingen bekymringer! Videoer hjælper læserne med at forstå produktet nemt. Ifølge analysen foretrækker 74 % af folk at bruge forklarende videoer for at forstå produktet.

Det er derfor, virksomheder laver videoer for at skabe interesse og bedre forstå dit produkt. Så begynd at lave videoer, der rent faktisk taler til din målgruppe.

Del indlægget med en god kollega!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Har du spørgsmål? Eller brug for at blive inspireret?

Så tag fat i mig. Jeg er altid nysgerrig på nye videoprojekter og kan give inspiration og gode råd med på vejen. Og jeg hører også gerne om dit. 

Dét her, er værd at vide

Få indsigt i konkrete tiltag, strategiske tilgange og best practice til at forbedre din videomarketing.