Man - Tors: 09:00 - 16:00 / Fre: 09:00 -15:00

Dækker hele Danmark

Sådan øger du salget med video marketing

Hvordan forvandler du din start-up til en milliardvirksomhed på kun fire korte år?

For Michael Dubin, grundlægger af Dollar Shave Club, startede det hele med en video. Dubin havde ligesom de fleste ejere af en nystartet virksomhed et meget stramt budget. Så på bare én dag, og med kun $4.500, lavede han en video, som han håbede ville skabe buzz til hans nye satsning. Han bad en ven om at optage den, han medvirkede i den, og så uploadede de videoen til YouTube.

Deres forfriskende humor og relaterbare brandhistorie ramte en akkord hos seerne. Så meget, at Dollar Shave Club-siden styrtede ned to timer efter, at videoen blev offentliggjort. De løb tør for barbermaskiner på seks.

Salget steg voldsomt siden den dag, hvilket resulterede i, at Unilever købte virksomheden for en rapporteret $1 milliard fire år senere. Da han blev spurgt om hans succes, sagde Dubin:

“Fantastisk historiefortælling er grunden til, at vi har været i stand til at vokse så hurtigt. Markedsføringselementet er afgørende for Dollar Shave Club – det er så vigtigt, at vi får det rigtigt.”

Internetbrugere bruger i øjeblikket i gennemsnit 15 timer om ugen på at se videoer, og hvis denne tendens fortsætter, forudser Cisco, at video vil udgøre 82 % af al internettrafik i 2021. Så det er klart, at videomarkedsføring er en succesfuld marketingstrategi. Det fungerede for Dollar Shave Club, og ifølge en nylig undersøgelse fra Wyzowl er 76 % af marketingfolk også enige om, at video har hjulpet dem med at øge salget – og det kan også hjælpe dig!

I denne ultimative guide skal vi tage et kig på, hvorfor video er så god til at øge salget, og hvordan forskellige brands har brugt det til at få store resultater. Vi vil også sammenligne forskellige typer videoer og de bedste tips til at øge salget med video!

Lad os komme igang…

Hvorfor video er SÅ god til at øge salget

Før vi kommer ind på, hvordan man øger salget med video, lad os starte med hvorfor. Videoindhold har mange fordele, og det er derfor, det appellerer til alle fra B2C-virksomheder, til B2B-virksomheder og alle de potentielle kunder derimellem.

Her er 10 solide grunde til, at video er SÅ god til at øge salget…

1. Det er alsidigt

Det er lige meget hvilken branche du er i, eller hvad du sælger, der er en video, der passer til din målgruppe.

Med så mange forskellige videotyper at vælge imellem, såsom en gennemsigtig produktgennemgang eller en “klokker og fløjter” animeret forklaring, er der næsten ingen grund til ikke at eksperimentere med video.

Bare tag et kig på disse 3 forskellige forklaringsvideoer:

WaterAid
Supportful

Barclays

Det første eksempel er live action-optagelser, der vækker følelser hos seerne. Den anden er tegneserieagtig og sjov, hvilket er en fantastisk måde at fortælle et brands historie på. Og den tredje er en skærmoptaget demonstration, som er nyttig til at styre potentielle kunders forventninger og også vise dem præcis, hvordan dit produkt fungerer. Pointen, vi prøver at gøre her, er, at alle disse videoer er helt forskellige. Der er praktisk talt 190.283.894.804.830 måder, hvorpå du kan fortælle din historie med video. Det er alsidighed!

2. Det fremviser dit produkt

Når det kommer til at øge salget, handler det om, hvordan du fremviser dit produkt. Hvis du sælger online, vil kunderne altid være skeptiske over for, hvad de køber, fordi de ikke får mulighed for at holde produktet i deres egne hænder, før de klikker på ‘køb’-knappen.

Selvfølgelig kan produktbilleder hjælpe med at afhjælpe denne tvivl, men video er meget bedre til at gøre det. Tøjforhandler, ASOS, parrer catwalk-videoer med produktbilleder for at give kunderne ekstra ro i sindet, før de køber:

2. Det fremviser dit produkt

Klik her for at se videoen

Ifølge videomarkedsføringsundersøgelser finder 96 % af kunderne videoer nyttige, når de skal træffe købsbeslutninger online. Og hvis du er i B2B-området, kan det også være interessant at bemærke, at B2B-købere nævner video blandt de 3 mest nyttige typer indhold til at foretage arbejdsindkøb.

3. Det gør køb nemmere

Hvis vi fortsætter fra ovenstående punkt, er det klart, at kunder bruger video til at hjælpe dem med at træffe købsbeslutninger, så hvorfor ikke gøre den beslutning endnu nemmere for dem?

Med interaktive videoer, der kan købes, kan folk købe direkte fra en video. Interaktive videoer giver dig mulighed for at inkludere klikbare links, der kan føre kunder direkte til betalingssiden på dit websted. Så hvis de ser noget, de kan lide i din video, kan de bare klikke og købe!

Klik her for at se videoen

Dette reducerer distraktioner og barrierer for at tjekke ud for kunder, hvilket resulterer i øget salg for dig!

For at lære mere om fordelene ved interaktiv video og for at se nogle eksempler, klik her.

4. SEO fordele

In addition to directly increasing sales, video can also indirectly contribute to more sales by improving your search engine ranking.

Having a video on your site, whether that be on your home page or product pages, can increase the amount of time a visitor spends on your site. According to a Wistia study, the average time spent on pages without video is just 2 minutes and 48 seconds, but the average time spent on pages with video is an incredible 7 minutes and 21 seconds!

Mængden af tid en webbesøgende bruger på dit websted er kendt som dvæletid; og mange SEO-eksperter mener, at Google bruger dvæletid som en rangeringsfaktor. Så ved at have videoer på dit websted kan du muligvis øge din organiske trafik og bruge mindre på stadigt dårligere PPC-annoncer.

5. Video forbedrer konverteringsraterne

Ifølge Unbounce kan brug af videoer på landingssider øge konverteringsraterne med op til 80 %. Dette skyldes, at videoer engagerer, øger den tid, de besøgende bruger på en side, og kan også vække en følelse af tillid hos kunderne.

Et mærke, der satte dette på prøve, var skiudstyrsforhandleren Simply Piste. De brugte videoer til at demonstrere deres produkter til kunder og oplevede konverteringsrater stige med 25 % som et resultat.

6. Det menneskelige element

En video kan give dit brand et ansigt (helt bogstaveligt, hvis du viser ansigterne på de mennesker, der gør din virksomhed til, hvad den er), og kunderne elsker noget, som de kan forbinde sig med og føle sig som en del af.

Du kan menneskeliggøre dit brand ved at lave en ‘mød holdet’-video eller ved at vise kunderne, hvad der foregår bag kulisserne som i denne Krispy Kreme-video:

Videoer som denne øger tillid og brandloyalitet blandt kunderne, fordi det giver dem et indblik i, hvordan brandet fungerer.

7. Nå ud til et bredere publikum

På alle de websteder, der får den største andel af onlinetrafik, som Facebook, YouTube og Twitter, er video en fremtrædende funktion. Så ved at sende videoer til disse websteder kan du nå ud til et meget bredere publikum.

Undersøgelser har fundet ud af, at 45 % af mennesker ser mere end en times video på Facebook og YouTube hver uge, og 82 % af Twitter-brugere ser video.

Selv Vimeo, som ikke er en kolossal hjemmeside som de tre tidligere nævnte, har stadig et gennemsnit på 170 millioner månedlige visninger!

8. Folk FORTRÆKKER video

Grunden til, at de ovennævnte sociale medier har sådan et fokus på video, er fordi folk ELSKER video.

Ifølge The State of Video Marketing 2019 foretrækker 68 % af mennesker at lære om et nyt produkt eller en ny tjeneste ved at se en kort video. Dette gør video mere populær som et læringsværktøj end tekstbaserede artikler (15 %), infografik (4 %), præsentationer og pitches (4 %) og e-bøger (3 %).

9. Forbedret leadgenerering

Videoer kan være gode værktøjer til leadgenerering. Alt du skal gøre er at udnytte dine seeres interesse, mens dit produkt, brand eller service stadig er frisk i deres sind. Du kan gøre dette ved at inkludere en klikbar ‘call-to-action’-knap i slutningen af din video.

Videoer, der inkluderede lead capture-former som denne inden for de første 20 sekunder, vil i gennemsnit have en konverteringsrate på 43 %.

10. Det er prøvet og testet

Markedsførere elsker og bruger video, fordi det virker … og der er en masse data til at sikkerhedskopiere det. 87 % af virksomhederne bruger nu video som et marketingværktøj, hvilket er en stigning fra 63 % i 2017 og 81 % i 2018. Desuden betragter 91 % af videomarketingfolk video som en vigtig del af deres marketingstrategi, og 83 % siger video giver dem et godt ROI.

4 mærker, der fik STORE resultater med video

Så nu ved vi, hvorfor video er så god til at øge salget, lad os tage et kig på nogle mærker, der rammer jackpotten med deres videoindhold.

1. Dollar Shave Club

Efter vores introduktion kan vi IKKE nævne Dollar Shave Club her. Takket være deres succes er mærket blevet lidt af en legende i video marketing kredse; og som sådan kan du komme til at tro, at den succes, som denne kampagne genererer, er uopnåelig for din virksomhed. Men når man ser på selve videoen, er der intet her, der ikke kan efterlignes af et andet mærke, der ønsker at opnå samme succes.

En af de største årsager til brandets succes med video var muligvis, at de ikke tog sig selv for seriøst og ikke var bange for at tage risici. Denne video spredte sig over internettet som en steppebrand, fordi folk så den og tænkte: “Mand, det her er skørt…og sjovt! Jeg er nødt til at vise mine venner…”

Dollar Shave Club forsøgte ikke at proppe ALLE mærkets USP’er ind i videoen, de tænkte ikke over deres budskaber, de fokuserede bare på at fortælle en fantastisk historie. Og for det modtog brandet 12.000 ordrer inden for 48 timer efter upload af videoen til YouTube.

2. AO.com

Selvom Dollar Shave Clubs succes er fænomenal, behøver dine videoer ikke at blive virale for at hjælpe dig med at øge salget.

AO.com, en e-handelsside med speciale i husholdningsapparater, laver grundige produktvideoer, der fortæller forbrugerne præcis, hvad de ville købe. Videoerne er klare, informative og fremviser alle funktioner ved produktet, hvilket giver kunderne den form for ro i sindet, de ville få ved at have en oplevelse i butikken.

Ifølge Matt Lawson, chef for konvertering for AO.com,

“Video giver os muligheden for at WOW vores kunder. Vi har testet og bevist, at når nogen ser vores videoer, er der 120,5 % større sandsynlighed for, at de køber, bruger 157,2 % længere tid på webstedet og bruger 9,1 % mere pr. ordre.”

3. Cadbury

Selvom det er det næststørste konfekturemærke i verden, har selv Cadbury vendt sig til video for at øge salget. Cadbury ønskede at øge salget i Indien, hvor markedet for gavechokolade kun er 5-7%, sammenlignet med 15-35% for resten af verden, så de lavede en personlig videokampagne.

Kampagnen opfordrede brugerne til at købe en æske Cadbury Glow-chokolade med det incitament, at de kunne lave deres egen personlige video til modtageren af gaven.

Kampagnen var en stor succes, hvilket resulterede i en konverteringsrate på 96,89 %! Det genererede også en stor mængde buzz på sociale medier, hvor hashtagget #MakeTheMomentGlow nåede omkring 1,6 millioner mennesker.

4. Organize-It

Organize-it, tidligere kendt som Stacks and Stacks, er en forhandler af boligartikler, der bruger produktdemonstrationer på samme måde som AO.com. Videoerne på webstedet viser ikke kun produkterne i aktion, men byder også på oplægsholdere, der får dig til at føle, at du får den slags en-til-en opmærksomhed, som du ville forvente fra enhver fysisk butik.

De er ikke de mest prangende videoer derude, men de er funktionelle. Og ifølge Organize-It er shoppere 144 % mere tilbøjelige til at foretage et køb efter at have set en af deres produktvideoer!

Videotyper, der hjælper dig med at sælge MERE

Som nævnt ovenfor er der mange forskellige typer video, som kan bruges til at hjælpe dig med at sælge mere. Det hele afhænger af, hvad du sælger, og hvem du sælger til. Lad os udforske forskellige videotyper for at se, hvilken der ville fungere bedst for dit brand..

1. Demonstrationsvideoer

Demovideoer er gode, hvis du sælger et stykke software eller en app. De giver dig mulighed for at fremvise de nøjagtige funktioner i din app eller software gennem en skærmoptaget demonstration. Dette er perfekt til at indsætte nye brugere, fordi folk kan lide at lære gennem video. Faktisk siger 96 % af folk, at de har set en forklarende video for at lære mere om et produkt eller en tjeneste. Tag et kig på denne video af LifeWorks:

LifeWorks er et medarbejderassistanceprogram, der kombinerer alle fordele, såsom wellness, frynsegoder og anerkendelse på ét sted. Denne demovideo med blandede medier viser seerne nøjagtigt, hvordan appen fungerer, mens den tilføjer lidt flair med dekorationen omkring scenen.

2. Produkt videoer

En produktvideo er ganske enkelt en video af dit produkt i aktion. Dette kan hjælpe med at lette tvivlen hos nogle af dine potentielle købere og også inspirere dem til at købe.

Tag et kig på denne video fra Blendtec:

Det vigtigste, du vil vide, når du køber en blender, er, om den er egnet til formålet (dvs. du vil vide, at den effektivt kan blande din frugt og grøntsager!), og hvilken bedre måde for Blendtec at bevise det på end at vise det i brug?

Selvfølgelig går de et skridt videre ved at blande de mest latterlige ting – primært smartphones – og det gør deres videoer mere mindeværdige og deles.

4. Testimonials

Social proof er meget vigtigt, når det kommer til online shopping. Kunder vil gerne være sikre på, at de træffer den rigtige beslutning, og derfor opsøger de udtalelser, før de køber. Og selvom skrevne anmeldelser og udtalelser er gode, kan video virkelig forsegle aftalen.

Nyere undersøgelser viste, at 62 % af forbrugerne ser produktanmeldelsesvideoer, før de foretager et køb, og hvis så mange mennesker søger testimonialvideoer, giver det mening at have et par på dit websted, måske endda på dine produktsider.

Tag et kig på denne video af Crown Properties:

Crown Properties er et ejendomsadministrationsfirma, der erhverver og revitaliserer gamle erhvervsbygninger til nye kunder. Udtalelsesvideoer som denne kan hjælpe med at berolige fremtidige kunder, som måske er nye til denne oplevelse og måske har nogle forbehold.

5. Upselling videoer

Selvom videoer er gode til at sælge til nye kunder, er de også lige så gode til at sælge til eksisterende. Når en kunde har købt hos dig, skal du overveje, hvad der ellers kan føjes til deres køb for at gøre købsoplevelsen mere behagelig for dem og også for at øge salget for dig.

6. ‘How to’ videoer

Hvis du opdager, at kunderne ikke er sikre på, hvordan de skal bruge dit produkt korrekt, kan en “hvordan”-video hjælpe med at øge kundetilfredsheden og reducere antallet af opkald, der strømmer ind i dine supportmedarbejdere.

Tag et kig på denne video af Xiidra:

Som du sikkert kan se fra videoen, er Xiidra et mærke af øjendråber. Denne sjove og farverige animerede video demonstrerer præcis, hvordan kunderne skal bruge produktet i klare og letforståelige trin.

7 bedste tips til at øge salget med video

Selvom vi har bevist, at videomarketing er en effektiv markedsføringstaktik til at øge salget, er det ikke garanteret, at alle videoer bliver succesfulde. Verden af videomarkedsføring er stadig mere konkurrencedygtig, så du skal sikre dig, at hver eneste video, du laver, er fantastisk. Her er 7 bedste tips, der vil hjælpe dig med at gøre netop det (og selvfølgelig øge salget!)

1. Vælg den optimale længde

Når du opretter en video, kan du føle, at længden bør være en sekundær faktor. Så længe du inkluderer alt, hvad du vil sige, er det lige meget, hvor lang din video er – ikke?

Forkert.

Seernes opmærksomhed er kort. Du skal kun inkludere de vitale oplysninger (vi anbefaler 3 til 4 nøglepunkter) for at tiltrække interesse og lokke folk til at ville finde ud af mere om dit brand, produkt eller service.

Når det kommer til engagement, 1-2 minutter i den optimale længde som vist nedenfor i denne graf

2. Læg videoen på YouTube

YouTube er den 2. mest besøgte hjemmeside (ingen præmier for at gætte, hvem nummer et er!), og hvis du vil øge salget, bør du helt sikkert poste din video der.

Den gode nyhed er, at dette er nemt at gøre. Det er gratis at oprette en YouTube-konto, og du kan sende så mange videoer, som du vil. Du kan også bruge YouTube som et sted at hoste din video, når du indlejrer den på dit websted.

3. Glem ikke at optimere

Som det næstmest populære websted i verden har YouTube allerede MANGE videoer, som du bliver nødt til at konkurrere med. For at give dig en bedre chance for at skille dig ud, skal du optimere din video. Dette omfatter:

  • Brug nøgleord i din titel og beskrivelse
  • Tag din video
  • Lav et engagerende miniaturebillede

Det kan virke til din fordel, så det kommer til at øge seernes engagement og i sidste ende salget gennem din video.

4. Gør dine videoer delbare

Jo flere der ser din video, jo større chance har du for succes. Men hvad gør en video delbar?

Ifølge en undersøgelse af virale videoer er der et par faktorer, der kan øge en videos ‘delebarhed’. Det blev konstateret, at folk er mere tilbøjelige til at dele videoer, der fortæller en historie eller trække på vores følelser – eller begge dele! Det var også tydeligt, at alt for promoverende videoer – videoer, der tydeligt var direkte-ned-til-virksomhedsannoncer – var blandt de mindst delbare.

Det er vigtigt at bemærke, at hvis du ønsker, at din video skal deles på tværs af sociale medier, skal du sikre dig, at den opfylder kriterierne for den kanal, du ønsker, den skal deles på.

5. Opret personlige videoer

Kunderne forventer mere og mere af mærker på det seneste, og en voksende trend indenfor det er personalisering.

Personlige videoer er stigende i popularitet hos både marketingfolk og forbrugere, og fantastiske resultater er blevet delt! Computerproducenten Lenovo sendte personlige videoer til kunderne på deres e-mail-liste som en del af en feriekampagne, og de firedoblede deres klikrate.

Tilsvarende oplevede Tradeshift, en global leverandørsamarbejdsplatform, en stigning på 231 % i sidevisninger, når de oprettede personlige videoer.

6. Optimer til mobile seere

34 % af folk ser nu primært video på deres mobilenhed, så du skal sikre dig, at din video er optimeret til disse seere.

Det betyder, at du sikrer, at din video er lydhør over for forskellige skærmstørrelser, og også at den giver mening uden lyd – især hvis du poster på Facebook, da 85 % af al video på platformen ses uden lyd.

7. Medtag en opfordring til handling

Dette er muligvis det vigtigste tip til at øge salget med video. Når alt kommer til alt, hvis du ikke fortæller seerne, hvad de skal gøre næste gang, eller hvor de skal hen, så vil de aldrig konvertere.

Der er et par forskellige måder, hvorpå du kan inkludere en opfordring til handling i din video. Du kan gøre det verbalt og/eller på skærmen, sådan her:

Tak fordi du læste med

Tak, fordi du læste vores ultimative guide til, hvordan du øger salget med video. I den stadigt skiftende marketingverden har video cementeret sig selv som en pålidelig form for indhold, der genererer rigtige resultater.

Casper H. Christensen
Casper H. Christensen

Casper H. Christensen
Video Marketing Specialist

Del denne artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Abonner på mit nyhedsbrev

Læs mine seneste blogindlæg