Man - Tors: 09:00 - 16:00 / Fre: 09:00 -15:00

Dækker hele Danmark

Sådan kan du gøre dine videoer mere autentiske

De fleste mennesker vil være enige i, at udtrykket “falske nyheder” er blevet kastet rundt hyppigt i løbet af de sidste mange år, til det punkt, at det tidligere potente buzzword har mistet næsten alt det… ja, buzz. Med så meget snak om sandt og falsk, er der ingen overraskelse for, hvorfor de seneste generationer (inklusive både yngre Millennials og Gen Z) er trætte af uærlighed og diskurs om uærlighed.

Det er digitale indfødte, som er vokset op med at bruge internettet i deres hverdag. Du kan måske gætte på, at disse unge individer kunne analysere en histories sandhed på et øjeblik, men det modsatte er sandt. I en nylig undersøgelse af mellemskoleelever kunne 82 % ikke skelne mellem en nyhedshistorie og en annonce online, mens over 30 % fejlagtigt mente, at et falsk nyhedsindlæg var mere troværdigt end et bekræftet. Selvom de ikke var i stand til korrekt at gennemskue nyhedens ægthed, bekymrede de sig stadig om sandheden.

Lang (fake news) historie kort, yngre generationer higer efter indhold, som de uforskammet kan tro på, uden moralsk tvivlsomme forbehold eller hemmeligt skumle ting at bekymre sig om. 94 % af kunderne vil sandsynligvis være loyale over for et brand, der tilbyder fuldstændig gennemsigtighed – faktisk ville 73 % af dem gerne betale mere for den garanti. Så hvorfor skulle dit brand eller din virksomhed ikke udnytte disse statistikker ved at dreje mod mere autentisk indhold?

Vi har tidligere diskuteret, hvordan man forbinder med Gen Z via videoindhold og den usædvanligt høje værdi, de sætter på ægthed. I dette indlæg vil vi forklare, hvad begrebet “ægthed” endda betyder, og hvordan du kan bruge det til at skabe videoindhold, der taler til flere generationer på en frisk, ny måde.

Definition af “ægtehed”

Når du tackler begrebet ægthed, er det første spørgsmål, der måske dukker op i dit sind: “Kan markedsføring overhovedet være autentisk?” Det er et rimeligt spørgsmål at stille. Når alt kommer til alt, er markedsføring i sagens natur bygget op omkring ideen om at sælge og sælge er i sagens natur bygget op omkring at svaje eller forføre kunder til at foretage en handling, du fik dem til at tage. Så hvordan kan enhver markedsføring være autentisk?

Så hvad vil det helt præcist sige at være “autentisk?”

Til at begynde med oplever autentiske brands ægte empati for deres publikum. Det betyder, at du som videoindholdsmarketing skal sætte dit eget brand i anden række efter, hvad dine kunder ønsker og tænker og føler. Dette kan slå nogle som kontraintuitivt, da mærker altid er i fokus for traditionel annoncering, men hvis du vil være autentisk, skal du skifte dit perspektiv fra at forsøge at sælge et specifikt produkt eller en ydelse til at sælge “værdi”.

Værdien er defineret af dit publikum. Det er op til dig at finde ud af, hvad der rent faktisk betyder noget for dem. Måske er det økonomisk sikkerhed. Måske er det miljøbevidsthed. Igen skal du sætte dig selv i anden række end dit publikum. I stedet for at tænke på de fordele dit produkt/tjeneste kan give, så tænk på disse fordele fra dine kunders synspunkt. Det er en subtil, men vigtig forskel – som at indsætte en skrue i et forboret hul i modsætning til at slå et søm gennem en planke.

Konstant og aggressivt at bringe dit brand op i dit indhold vil fremmedgøre potentielle kunder. De vil fornemme, at du ikke ser dem som andet end en salgskanal. Hvis du ønsker at markedsføre indhold strategisk, skal du være subtil. I stedet for at centrere dit indhold omkring, hvad du kan gøre for dem, skal du vise, at du oprigtigt lytter, og handle baseret på det, du hører.

Vær dig selv og sæt dig ind i dine seere

Autenticitet er en to-vejs gade. Når man sigter mod at generere salg, er det lige så vigtigt at invitere til engagement og skabe værdidrevne interaktioner som at generere selve indholdet. Dit indhold bør ikke sive ned til publikum fra et uopnåeligt elfenbenstårn, det bør snarere strømme til dem gennem platforme, der tilskynder til åben, demokratisk kommunikation. For at hjælpe dig i gang kan du tage et kig på dette diagram fra Big Box Content, der effektivt nedbryder processen med at skabe autentisk indhold.

Dine mål er at sætte gang i samtalen og skabe fællesskab. Nogle gange betyder det, at du stiller et spørgsmål i slutningen af dit indhold, eftertænksomt beregnet til at røre i gryden og få kommentarsektioner, der nynner med (respektfulde) diskussioner. Nogle gange betyder det, at du aktivt rekrutterer seere til at udvikle brugergenereret indhold (som dit brand derefter kan promovere på tværs af forskellige sociale mediekanaler). Slutresultatet af en sådan taktik vil ikke kun være en dramatisk øget rækkevidde på sociale medier, men endnu vigtigere, en dybere følelse af forbindelse mellem dit brand og dit publikum. Træk nogle lag tilbage med autenticitet og omfavn fordelene ved digital intimitet.

Næste step

Selvom disse brede slag er en glimrende måde at få bolden til at rulle, når det kommer til at skabe autentisk indhold, er der en bred vifte af mindre taktikker, som du også bør huske på og implementere, når det er nødvendigt. Autenticitet er jo mere end resultatet af en eller to fejende gestus – den skal konstrueres over tid, for at fundamentet er stærkt.

For at hjælpe med at booste ægtheden af dit videoindhold, prøv…

…omfavner ufuldkommenhed.
Forbrugerne er ikke perfekte, og dit brand bør heller ikke foregive at være det.

… sige din mening.
Hvis dit brand ikke har veldefinerede overbevisninger, hvorfor skulle forbrugerne så stole på dig?

… reagerer respektfuldt.
Autenticitet betyder ikke positur, så hold tingene enkle og oprigtige.

…forblive konsekvent.
Konsistens er altid nøglen, men hvis din brand stemme ikke er den samme på tværs af alle kanaler, vil du komme til at være falsk.

Det er en vedvarende filosofi

Naturligvis er ingen af disse metoder en sølvkugle eller en kur. Men sammen med de store trin, som vi skitserede ovenfor, vil dit brand have alle de værktøjer, de har brug for til at skabe autentisk (og autentisk engagerende) videomarketingindhold. Bare husk, autenticitet er ikke en økonomisk stræben – det er en vedvarende filosofi, der i sidste ende vil forbedre ikke kun dit marketingperspektiv, men også dit brands karakter.

Del indlægget med en god kollega!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Har du spørgsmål? Eller brug for at blive inspireret?

Så tag fat i mig. Jeg er altid nysgerrig på nye videoprojekter og kan give inspiration og gode råd med på vejen. Og jeg hører også gerne om dit. 

Dét her, er værd at vide

Få indsigt i konkrete tiltag, strategiske tilgange og best practice til at forbedre din videomarketing.