Man - Tors: 09:00 - 16:00 / Fre: 09:00 -15:00

Dækker hele Danmark

Inbound Video Marketing vs. Outbound Video Marketing

I sin kerne handler markedsføring om at finde kunder. Men hvis du har markedsført produkter eller tjenester i et stykke tid, ved du, at virkeligheden kan være mere kompleks, end den lyder. Hvordan du finder disse kunder er, hvad det handler om, og der er tilsyneladende uendelige måder, hvorpå du kan finde kunder, skabe interesse og øge salget.

Inbound video marketing og outbound video marketing er to strategier, der kan være effektive, men de har forskellige mål og begrænsninger at overveje. For det første er det vigtigt at forstå forskellene mellem inbound og outbound marketing generelt.

Inbound vs. Outbound Marketing

Selvom de ofte stilles op mod hinanden, er sandheden, at både inbound marketing og outbound marketing kan være effektive. Her er forskellen mellem de to.

Inbound marketing er markedsføring, der bringer kunder til dig, ved at bruge en “pull”-tilgang frem for en “push”-tilgang. Det er en populær strategi, fordi det er den mindst salgsfremmende tilgang til at få kunder. Ved at engagere sig i din målgruppe på informative og underholdende måder, bliver dit brand den, de vil henvende sig til, når de er klar til at foretage et køb.

Outbound marketing er på den anden side forbundet med mere traditionelle former for annoncer. I stedet for at vente på, at kunderne kommer til dig, “skubbes” kunderne mod dit brand. Specifikke annoncer bruges til at målrette mod et bredt publikum, da de fleste mennesker, der ser annoncen, ikke vil handle. Outbound marketing kan være en god måde at eksponere potentielle kunder for dit brand, så de ved, hvem de skal henvende sig til, når de er klar til at foretage et køb.

Hvorfor bruge video til Inbound og Outbound marketing?

Uanset om du vælger inbound marketing, outbound marketing eller begge dele, er der mange forskellige tilgange, du kan tage. Førhen handlede begge former for markedsføring udelukkende om tekst og billeder. Selvom ord og billeder stadig kan være effektive måder at markedsføre på, er video en meget bedre strategi at bruge i dagens verden. Her er et par grunde til:

  1. Video er fremtidens bølge, og den er effektiv. Der er en grund til, at video overtager Instagram og stort set alle andre platforme. Vidste du, at internetvideoer udgjorde 69 procent af al global forbrugertrafik i 2017? Eller at over 50 procent af folk ser videoer online hver dag, og sociale videoer får 1.200 procent flere delinger end tekst- og billedindhold tilsammen?

  2. Med video kan du sige mere på kortere tid. Du kan dele mere på få sekunder af videomarketingindhold, end du kan med et billede og understøttende kopi. Det betyder, at du kan forklare tingene mere klart, give mere information og underholde dit publikum mere effektivt, end du kan med billeder og tekst.

  3. Videoer er en fantastisk måde at tilføje et personligt præg til din marketingstrategi. Med video kan kunderne sætte ansigt på dit brand. Du kan opbygge et mere personligt forhold til dine kunder og følgere ved at henvende dig til dem gennem en video i stedet for at stole på billeder og skrevet tekst.
  4. Endelig er videoer også lettere fordøjelige. Ikke alle kan nemt læse og forstå lange indlæg. I stedet for at bede nogen om at bruge flere minutter på at fokusere på dit skrevne indhold, skal de bare læne sig tilbage, slappe af og se en kort video.

Inbound Video Marketing taktikker

Forhåbentlig er du solgt på at bruge videomarketing til din virksomhed! Her er et par af vores foretrukne indgående taktikker, samt hvordan du får dem til at fungere for dit brand:

  • Uddannelsesmæssigt YouTube-indhold: En af de bedste måder at overbevise kunder om at henvende sig til dit brand, når timingen er den rigtige, er at positionere dig selv som en ekspert på dit område. Tænk over, hvad du kan lære din målgruppe, og lav en how-to, hold et underholdende foredrag eller lav en demonstration. YouTube er det perfekte sted at distribuere dette indhold – ikke kun er det en yndet underholdningsplatform for mange mennesker, men det er også den næststørste søgemaskine efter Google.

  • Organiske sociale videoopslag: Vlogs og “Day in the Life”-videoer får os til at føle os forbundet med de mennesker, vi ser. Skab personligt, autentisk indhold, der inspirerer eller opbygger fællesskab. Brug en afslappet tone og uformel stemme til at forbinde med din målgruppe på en ægte måde.*

  • Video delt via e-mail-nyhedsbrev: Videoer er også fantastiske i e-mail-nyhedsbreve! Annoncer en begivenhed eller en produktlancering, send bonusindhold til dine abonnenter, eller vis dem et smugkig på noget, du har arbejdet på. Prøv at tilføje kamera-emojien til din emnelinje for at få flere klik.

Outbound Video Marketing taktikker

Udgående videomarketingstrategier kan i høj grad øge klikfrekvenser, eksponering og interesse for dit brand sammenlignet med foto- og tekstmuligheder. Her er et par måder, hvorpå du kan få udgående video til at fungere for dig:

TV-reklamer: TV-reklamer er ikke døde! Der er mange måder at køre en tv-annoncekampagne på, men i det 21. århundrede er det fantastisk, hvis du kan knytte det til et socialt medie eller online-kampagne. Sørg for, at du også sender din reklame online, så den kan deles på flere platforme.

OTT-annoncer: Hvis broadcast-annoncer ikke er din ting, tilbyder OTT-platforme en anden fantastisk kanal til brandreklamer. Forbrugerne har taget streamingplatforme til sig med stor entusiasme, og OTT-annoncer tilbyder lignende målretningsmuligheder som broadcast.

Video-billboards/OOH: Tilføj ikke bare en traditionel billboard til en karrusel af andre virksomheders billeder. Udnyt det fulde udbytte af videobillboards ved at oprette bevægelige annoncer. Skab noget, der fanger deres opmærksomhed længe nok til at lære, hvem du er.

Betalte sociale annoncer: Af alle mulighederne på denne liste er betalte sociale annoncer de nemmeste for potentielle kunder at ignorere online. Heldigvis hjælper brug af video i stedet for et statisk billede dig med at skille dig ud fra mængden. Du bør også vide, hvilken platform du bruger til at vise annoncen, så du ved, hvilken slags video du skal bruge.

Hvad kan du tage med?

I sidste ende handler det ikke om, hvorvidt inbound video marketing er bedre end outbound video marketing. I stedet handler det om at forstå dem begge, så du kan bruge dem begge til deres fulde potentiale. Kombiner flere taktikker, vær villig til at prøve nye ting, og få kameraet til at rulle for at finde ud af, hvilke strategier der fungerer bedst for din virksomhed. Vi kan ikke vente med at se, hvad du opnår!

Del indlægget med en god kollega!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Har du spørgsmål? Eller brug for at blive inspireret?

Så tag fat i mig. Jeg er altid nysgerrig på nye videoprojekter og kan give inspiration og gode råd med på vejen. Og jeg hører også gerne om dit. 

Dét her, er værd at vide

Få indsigt i konkrete tiltag, strategiske tilgange og best practice til at forbedre din videomarketing.