Man - Tors: 09:00 - 16:00 / Fre: 09:00 -15:00

Dækker hele Danmark

8 fejl, man bør undgå, når
man laver en explainer-video

En explainer-videoer er en fantastisk måde at skabe en dybere relation med dit publikum og hjælpe dem med at lære din virksomhed at kende – men bare fordi du har en explainer-video, betyder det ikke, at den nødvendigvis er særligt god og effektiv.

Mange virksomheder begår desværre fejl under produktionen af ​​explainer-videoer, som de nemt kunne have undgået – og desværre ender de med en video, der ikke er lige så effektiv, som den ellers kunne være.

Heldigvis vil jeg forsøge at guide dig igennem faldgruberne, så du kan undgå det samme skæbne. Så i dette indlæg får du otte af de mest almindelige fejl, når du laver en explainer-video. 

Hvad er en Explainer-video?

Lad os sige, at du har besluttet dig for, at du skal lave en animeret explainer-video, som kan fortælle lidt om dit koncept. Den er super let og forklarede og formår at din historie og fremhæve, hvad der gør din virksomhed så speciel. Et eksempel kunne være som videoen herunder:

Ligesom en profilvideo hjælper explainer-videoer ofte med at skabe brandbevidsthed og brandloyalitet. Den vigtigste forskel er, at explainer-videoer kan bruge animerede visuelle elementer, hvilket gør komplekse koncepter nemmere at forklare og forstå.

8 almindelige videofejl du kan undgå

Her er otte af de mest almindelige fejl, jeg ser i branchen – og måske kan du undgå dem, hvis du i forvejen kender til dem.

1) Neglér dit manuskript


Da explainer-videoer er animerede, kan du tænke, at du ikke behøver at fokusere for meget på dit manuskript. Men i virkeligheden er dit manuskript det eneste vigtigste element i din explainer-video, og det fortjener din tid og opmærksomhed forud.

Sørg for, at dit manuskript tydeligt fremhæver din virksomheds tilbud og værdiproposition – jo mere historiedreven og engagerende, jo bedre.

2) Spring din hook over

At tale om dit manuskript, har hver stor video – explainer eller ej – brug for en fængslende hook. Uanset hvor du planlægger at distribuere dit indhold, har du kun få sekunder til at fange seerens opmærksomhed og overtale dem til at fortsætte med at se.

Hvis du går i gang med en gennemgående beskrivelse af din virksomhed med det samme, mister du dit publikum, før du overhovedet er begyndt.

3) Udskiftning af distributionen


Før du opretter din forklaringsvideo, bør du vide, hvor den vil blive distribueret. Hvorfor? Din distributionsstrategi vil informere det publikum, du taler til, tonen og stilen på din video og nøglespecifikationer som din videos billedformat.

Mange virksomheder laver en fejl ved først at lave deres video og derefter vælge deres distributionsmetoder. Ved at starte med din distributionsstrategi i tankerne, kan du skræddersy din video til at præstere mest effektivt på de platforme og kanaler, du vælger.

4)   Brug af intern jargon


Din forklaringsvideo er ikke tiden til at bruge branchespecifik jargon, som dit publikum ikke kender. Når det er muligt, brug almindeligt sprog, som alle forstår, og spring eventuelle interne akronymer, sætninger eller terminologi over, som kan kræve yderligere forklaring.

Forestil dig, at dit publikum støder på dit brand – og muligvis din branche – for første gang. Læs dit manuskript med det perspektiv i tankerne, og sørg for, at alt stadig giver mening, før du forpligter dig.

5) Brug for lidt animeret grafik


Hvis der er nogle begreber, der er særligt svære at forklare verbalt, så glem ikke, at du også har visuals til din rådighed. Animeret grafik er især effektiv til at formidle komplekse koncepter relateret til dit brand, og brugt i forbindelse med voiceover sikrer de, at auditive og visuelle elever kan følge med.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvad du skal inkludere, så spørg din animator om vejledning. Som dygtige kunstnere kan de have ideer til, hvordan du kan formidle dine oplysninger ved hjælp af digitale billeder.

6)  Brug “vi” i din formidling


Mange brands bruger for meget “vi”-sprog i deres forklaringsvideoer og fokuserer på deres eget perspektiv frem for seerperspektivet. Husk i stedet at ramme din video i forhold til seeroplevelsen.

I stedet for at dele de tjenester, dit brand leverer, eller de funktioner, der gør dig unik, kan du dele, hvordan disse tjenester eller funktioner påvirker dit publikum. Hvilke fordele vil de nyde godt af? Hvordan gør du deres liv lettere? Hvilket problem løser du for dem? Jo mere “dig”-sprog du inkorporerer, jo bedre.

7) Dele for mange oplysninger


En anden almindelig fejl er at dele for meget information helt. Fordi du kender alle de fantastiske ting, din virksomhed bringer til bordet, er det fristende at dele alle detaljer i én video.

Men jo flere point du prøver at proppe i én video, jo mindre vil dit publikum faktisk huske. I stedet skal du beslutte dig for blot nogle få nøgleideer, som du vil formidle til dit publikum, og drive disse ideer hjem gennem hele videoen. Hvis du vil dele mere information, kan du altid oprette yderligere videoer nede i tiden.

8) Glem en klar “Call-To-Acion”


Gå endelig ikke glip af muligheden for at komme i kontakt med dit publikum, efter videoen slutter! Selvom det er fantastisk at dele nøgleoplysninger om dit brand, er det endnu bedre at invitere dine seere til at foretage en relevant handling.

Du bestemmer, hvilken CTA der giver mest mening for din video og din virksomhed, men gå ikke glip af den dyrebare ejendom for at fortsætte forholdet ud over slutningen af videoen.

Jeg hjælper dig også gerne

Hvis du synes, at det virker som en stor mundfuld at huske det hele, så kan jeg også sagtens guider dig gennem hele processen med at skabe en explainer-video uden de alle fejltrinene.

Endnu bedre, efterhånden som branchen fortsætter med at udvikle sig, implementerer vi bedste praksis øjeblik for øjeblik for at holde dig opdateret. Planlæg et opkald med mig nedenfor for at kickstarte din forklaringsvideo!

Del indlægget med en god kollega!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Har du spørgsmål? Eller brug for at blive inspireret?

Så tag fat i mig. Jeg er altid nysgerrig på nye videoprojekter og kan give inspiration og gode råd med på vejen. Og jeg hører også gerne om dit. 

Dét her, er værd at vide

Få indsigt i konkrete tiltag, strategiske tilgange og best practice til at forbedre din videomarketing.