Man - Tors: 09:00 - 16:00 / Fre: 09:00 -15:00

Dækker hele Danmark

6 læringer vi kan bruge fra filmtrailere

Tidligere på måneden sammensatte USA Today en fantastisk liste over ‘De største filmtrailere nogensinde.’ Nu er vi totalt filmfans her på Wyzowl HQ, så det var en superfed tur ned ad memory lane.

Ikke alene tillod disse trailere os at genopleve nogle af vores yndlingsfilm, så de nogensinde kom på lærredet; det fik os også til at tænke. Du kan argumentere for, at disse korte, små teasere har meget til fælles med den ydmyge marketingvideo.

Filmtrailere handler jo om at give publikum en kort introduktion til ‘produktet’, der tilbydes. De er afhængige af at være korte, relevante og engagerende. Og de kombinerer stemme, bevægelse, lyd og design for at skabe en audiovisuel oplevelse, som, hvis den udføres korrekt, giver seeren et absolut behov for at finde ud af mere. Lyder bekendt, hva’?

Så i de allerbedste filmtrailere, hævder vi, ligger en række værdifulde lektioner for videomarketingfolk overalt…

Vores top 10 trailere består af nogle af de allerbedste film, du nogensinde vil se, samt et par obskure. De kommer også fra en række forskellige perioder, fra Citizen Kane i 1940’erne hele vejen igennem til 2008’s Cloverfield. Her er et hurtigt overblik over de 10 trailere, der nåede udslaget, og de erfaringer, vi alle kan lære af dem som videofolk.

Citizen Kane (1941)

Filmen: Citizen Kane fortæller den fiktive historie om millionæravismagnaten Charles Foster Kane. Da Kane, sin tids mest magtfulde amerikaner, døde alene i sit enorme palæ, mumlede han et gådefuldt ord: ‘Rosebud.’ Et hold journalister satte sig for at fastslå betydningen af ​​dette.

Traileren: De gyldne toner af filmens instruktør, Orson Welles, fortæller denne klassiske trailer. Han giver seerne et kig bag kulisserne (noget som publikum elsker!), mens han præsenterer nogle af de stjernespækkede rollebesætningsmedlemmer. Han giver også en fristende introduktion til filmens hovedbegivenhed, Kane selv, uden at give for meget væk. Og hvad er Kanes virkelige historie? Med Welles ord: “Jeg ville ønske, du ville komme til dette teater, når Citizen Kane spiller her, og selv bestemme.” Fantastisk opfordring til handling!

Takeaway-lektioner: Identificer dine vigtigste salgsargumenter og fokuser på dem (i dette tilfælde var det rollebesætningen og karakteren af ​​Kane selv). Vær ikke bange for at vise ‘bag kulisserne’. Du skal ikke bekymre dig om at fortælle hele historien – lige nok til at vække din seers appetit. Og sørg for, at de ved, hvordan man finder ud af hele historien!

Cloverfield (2008)

Filmen: Cloverfield er en decideret moderne thriller, filmet i håndholdt videokamera-stil. Den fortæller historien om en gruppe venner, der holder en afrejsefest for Rob, der rejser fra New York til nye græsgange i Japan. Han ville snart ønske, at han var gået tidligere!

Traileren: Denne trailer kan være mindre end 2 minutter lang, men den gør et godt stykke arbejde med at sælge filmen. Den håndholdte filmstil – formentlig filmens vigtigste ‘point-of-difference’ – er umiddelbart indlysende. Som et resultat ser traileren anderledes ud og skiller sig ud i mængden. Der er en foruroligende troværdighed i historiefortællingen, og uden at vide så meget om plottet, at vi slukker og keder os, får vi en fantastisk introduktion til karaktererne, rammerne og fortællingen. En af mine favoritter!

Takeaway-lektioner: Skil dig ud fra mængden. Sørg for, at din video afspejler dit produkt! Hold det kort, hold det relevant, og hold din seer engageret.

Traileren: De gyldne toner af filmens instruktør, Orson Welles, fortæller denne klassiske trailer. Han giver seerne et kig bag kulisserne (noget som publikum elsker!), mens han præsenterer nogle af de stjernespækkede rollebesætningsmedlemmer. Han giver også en fristende introduktion til filmens hovedbegivenhed, Kane selv, uden at give for meget væk. Og hvad er Kanes virkelige historie? Med Welles ord: “Jeg ville ønske, du ville komme til dette teater, når Citizen Kane spiller her, og selv bestemme.” Fantastisk opfordring til handling!

Takeaway-lektioner: Identificer dine vigtigste salgsargumenter og fokuser på dem (i dette tilfælde var det rollebesætningen og karakteren af ​​Kane selv). Vær ikke bange for at vise ‘bag kulisserne’. Du skal ikke bekymre dig om at fortælle hele historien – lige nok til at vække din seers appetit. Og sørg for, at de ved, hvordan man finder ud af hele historien!

The Exorcist (1973)

Filmen: En af de mest kontroversielle film nogensinde, The Exorcist pressede stort set alle mulige konvolutter! Denne gyserklassiker fortæller historien om Regan, en ung pige, der bliver besat af en dæmon, og præsten, Fader Merrin, som repræsenterer hendes sidste håb.

Traileren: Ikke alene var filmen forbudt i nogle lande, traileren blev anset for at være så foruroligende, at den også var genstand for udbredt forbud. Endnu en gang varer hele traileren mindre end 2 minutter. Den består af ikke mere end omkring 25-30 talte ord, som opsummerer plottet smukt. Resten af ​​traileren består af voldsomt foruroligende billeder, som gør det klart, at denne film er noget andet – og det er bestemt ikke en tur i parken. Hele pakken afslører så lidt om filmen, men så meget…farverne, det uenige soundtrack, det ufortrødent uhyggelige billedsprog. Det er originalt og brutalt udtryksfuldt ned til mindste detalje!

Takeaway-lektioner: Vær ikke bange for at være anderledes! Nogle ting er bedre ‘vist’ end ‘fortalt’. Uanset hvad du har fået at vide, er stil nogle gange lige så vigtig som substans – se, hvor meget farverne, den grafiske stil, skrifttyperne og især musikken tilføjer denne trailer .

Little Children (2006)

Filmen: Ikke en box-office blockbuster, men denne utroligt atmosfæriske trailer kvalificerer Little Children til optagelse på listen. Filmen dokumenterer, hvordan livet for to forelskede ægtefæller fra separate ægteskaber, en registreret seksualforbryder og en vanæret eks-politibetjent krydser hinanden, mens de kæmper for at modstå deres sårbarheder og fristelser. (tak til IMDB for det pæne resumé!)

Traileren: Det interessante ved traileren til Little Children er denne; det er nemt at sælge en historie, der byder på et ildpustende monster eller en besat 12-årig pige. Det er meget sværere at sælge en langsomt brændende historie som denne. Men måske er det det, vi ikke ved her, der giver os lyst til at se filmen. Det ildevarslende soundtrack informerer om tonen i traileren – hvis denne blev erstattet med blomstrende strygemusik, kunne det sagtens være en klassisk kærlighedshistorie. Metaforen om ‘togulykken’ viser os, at dette ikke er bestemt til at ende godt. Og hvis vi havde brug for en påmindelse om, at sex sælger, så er den her!

Takeaway-lektioner: Find en måde at udtrykke dit brand og dit produkt præcist. Vælg den rigtige musik og billeder. Og endelig en lektie, der ser ud til at gentage sig ofte: hold det kort!

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Filmen: Baseret på Tolkiens legendariske roman, fortæller den anmelderroste – og enormt succesrige – Ringenes Herre: Ringens fællesskab den episke historie om Frodo, en ung hobbit fra Shire, og hans otte ledsagere. Deres mission er enkel; at ødelægge Magtens Ring skabt af Mørkeherren Sauron, ved Dommebjerget.

Traileren: Filmen indtjente over 313 millioner dollars, og denne episke trailer havde uden tvivl meget at gøre med filmens enorme box office-succes. Det er lidt i den lange side, – ligesom filmen – men den gør et godt stykke arbejde med at introducere seerne til historien på en spændende og dynamisk måde. Hvert eneste sekund af traileren er proppet med et utal af budskaber, bevidste og ubevidste, som bygger et omfattende billede af, hvad seeren kan forvente, hvis de køber en billet for at se filmen. Det sprog, karakteren bruger, taler til filmens episke karakter.

Takeaway-lektioner: Brug den rigtige tone. Fortæl en historie, og fang din seers opmærksomhed!

Pulp Fiction (1994)

Filmen: Pulp Fiction er en af ​​de helt store, og er stort set uden sidestykke. Den fokuserer på Jules og Vincents liv, to lejemordere på jagt efter deres chef Marcellus Wallaces stjålne dokumentmappe. Wallace bad også Vincent om at tage sin kone, Mia, ud, mens han er ude af byen. Og Butch Coolidge er en bokser, som Wallace har betalt for at tabe sin næste kamp. Deres indbyrdes forbundne liv skaber en af ​​de mest underholdende og usædvanlige film nogensinde, som er fyldt med humor, vold, ironi og popkulturreferencer.

Traileren: Traileren begynder med en ret gammeldags introduktion – en fortæller lister filmens priser, mens et klaver spiller et akkompagnement. Selvfølgelig bliver skærmen hurtigt ‘ødelagt’ af pistolskud, hvilket øjeblikkeligt symboliserer filmens tilsidesættelse af konventioner! Den måske mest bemærkelsesværdige facet af traileren er soundtracket, som er fantastisk! Selve filmens soundtrack fortsatte med at sælge over 2 millioner enheder.

Takeaway-lektioner: Brug den rigtige musik. Identificer nøgletemaerne for dit produkt og fokuser på dem. Og vær ikke en slave af regelbogen – det er nogle gange godt at trodse konventioner!

The Shining (1980)

Filmen: Stanley Kubricks klassiske gyserfilm fortæller historien om en mand, der bliver vinterpasser på et gammelt, isoleret hotel. Han tager sin kone og søn med sig, hvor sidstnævnte har en telepatisk gave kendt som ‘det skinnende’, som giver ham mulighed for at forudse forfærdelige begivenheder. Faderen, Jack Torrance – spillet af Jack Nicholson – glider langsomt ud i sindssyge og bliver overbevist af en død tjeners spøgelse om, at han skal ‘rette’ sin familie. En af tidens store!

Traileren: Dette er en virkelig usædvanlig trailer og nægter at følge traditionen. Mest bemærkelsesværdigt er der ikke et eneste ord, der bliver talt højt – det indeholder ingen voiceover-fortælling eller endda dialog inde fra filmen. Den første halvdel af traileren gør dog et meget simpelt stykke arbejde med at sælge filmens hovedtræk. Det er en Kubrick-film; Jack Nicholson er med i den; og den er baseret på en utrolig populær Stephen King-roman. I det usandsynlige tilfælde, at du ikke får ideen fra dette, så tjek lige det visuelle ud i anden halvdel af traileren; det er en hotellets lobby, som pludselig og uventet oversvømmes med floder af blod. Selvom det ikke rigtig kommunikerer nogen af ​​nuancerne i plottet, giver dette os en ide nok til, at vi er interesserede i at se filmen.

Takeaway-lektioner: Identificer, hvad der er vigtigt, og fokuser kun på de ting – du skal ikke bekymre dig om at skulle fortælle hele historien! Brug den rigtige musik til at skabe den rigtige atmosfære og følelse i dit publikum.

Sleeper (1973)

Filmen: Woody Allen spiller en nørdet klarinetspiller, der bliver ‘optøet’ 200 år ude i fremtiden, for at bekæmpe en undertrykkende regering. Måske siger traileren det bedst… ‘En kærlighedshistorie, om to mennesker, der hader hinanden… to hundrede år ude i fremtiden.’ Hvor får vi fat i en billet?!

Traileren: Ligesom traileren til Citizen Kane præsenteres traileren til Sleeper af filmens instruktør. Det er dog bare omtrent der, lighederne slutter. Traileren er, som man kunne forvente af en klassisk komediefilm, meget sjov. Woody taler om filmens ‘cerebrale, didaktiske’ natur med ‘meget lidt åbenlys’ komedie. I baggrunden ser vi forskellige scener med slapstick-komedie, som med garanti vil vække et smil. Humoren i produktet kommer smukt igennem i traileren!

Takeaway-lektioner: Humor, hvor det er relevant, er en fantastisk tilføjelse til din video…så omfavn dit produkts personlighed, og lad det skinne igennem!

Spider-Man (2002)

Filmen: Denne blockbuster fra 2002 forklarer oprindelsen af ​​Spidey-historien. Den nørdede teenager, Peter Parker, bliver bedt af en radioaktiv edderkop på en skolerejse, hvilket giver ham fantastiske, edderkop-lignende evner. Han skal lære at bruge disse kræfter til at kæmpe mod den onde Grønne Goblin for at beskytte byen…og dem, der elsker ham.

Traileren: Denne trailer blev så godt modtaget, at den stort set dannede mønsteret for hver efterfølgende superheltetrailer. Det er groft opdelt i tredjedele. Den første tredjedel byder på et par fristende glimt af Spidey…men aldrig længe nok til, at seeren kan være sikker på, hvad de ser! Den anden tredjedel giver os lidt af en intro til historien…vi ser Peter i total-nørd-tilstand, hvor han tager billeder på en skolerejse. Og vi ser ham skæbnesvangert tigge ved edderkoppen. Vi ser ham vokse ind i Spiderman-karakteren, og vi bliver introduceret til Goblin. Med scenesættet fokuserer den sidste tredjedel på nogle af de overvældende specialeffekter, som – lad os se det i øjnene – er, hvad publikum ønsker at se til denne slags film!

Takeaway-lektioner: Byg spænding, identificer de fedeste dele af dit produkt, og sørg for, at du giver publikum, hvad de vil have!

Alien (1979)

Filmen: Alien fortæller den uhyggelige historie om besætningen på Nostromo – et bugserfartøj i dybt rum. Da de bliver vækket fra hypersøvn, skal de undersøge et mærkeligt signal fra en planet i nærheden. Hvad er det en besked … eller en advarsel?

Traileren: Traileren gør et godt stykke arbejde med at afspejle nogle af historiens nøgleelementer; ensomhed, isolation og frygt for det ukendte. Det starter med at vise et goldt, fremmed landskab på en baggrund af fuldstændig mørke. Vi ser derefter et æg, der klækker på det førnævnte rumvæsenlandskab, og for at være retfærdig er det sjældent gode nyheder! Traileren afsluttes med en række actionbilleder af besætningen, der bliver jagtet af rumvæsenet. Det er en fantastisk afspejling af filmen som helhed; mørk, uhyggelig, atmosfærisk. Og alt dette uden et eneste ord af dialog, hvilket igen understreger vigtigheden af ​​musik og lydeffekter. Traileren afsluttes med den ikoniske tagline; ‘I rummet kan ingen høre dig skrige!’

Takeaway-lektioner: Lyd og musik kan gøre hele forskellen. Brug farver, der afspejler dit brand … og vælg en fantastisk tagline!

That’s a wrap…

Så jeg håber, du kan se fra vores analyse af disse trailere, at du og de store Hollywood-instruktører faktisk har MEGET til fælles.

Selvfølgelig brugte de millioner af dollars og investerede mange års hårdt arbejde i en storfilm. Men du begravede din sjæl i en virksomhed eller et produkt, som du er lige så passioneret omkring.

Og gæt hvad? I har begge omkring 2 minutter til at opsummere alt det, I har arbejdet SÅ hårdt på, og gøre det helt uforglemmeligt for jeres publikum.

Det vi kan lære

  • Hold det kort og præcist … efterlad publikum desperate efter at vide mere.
  • Sælg de vigtige ting, glem de ting, der ikke betyder noget
  • Sørg for, at din personlighed og dit brand afspejles i alle aspekter af slutproduktet
  • Vær anderledes – skil dig ud fra mængden
  • Fang altid brugerens opmærksomhed
    Sørg for at fortælle dem, hvor og hvordan de finder ud af mere.
Casper H. Christensen
Casper H. Christensen

Casper H. Christensen
Video Marketing Specialist

Del denne artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Abonner på mit nyhedsbrev

Læs mine seneste blogindlæg