Skab mere trafik til din hjemmeside gennem video med disse 6 råd

Ved at bruge video til din på dine sociale platforme, får du øjnene op for, hvordan det kan påvirke din hjemmeside. Din hjemmeside er der, hvor konverteringerne sker, så det er vigtigt at træde et skridt tilbage og se på, hvordan video naturligt hjælper med at øge trafikken til dit websted.

1. Man kan ikke tale om hjemmesidetrafik uden at komme gennem video SEO.

At bruge videoindhold er godt, fordi søgemaskiner foretrækker det. Hosting af videoer på din hjemmeside og platforme som YouTube og Vimeo øger chancerne for, at du vil rangere højere på Google. Men først skal du sørge for at optimere din video ved at konfigurere den  rigtigt.

For eksempel er det vigtigt at lave relevante titler, så du besvarer dit publikums spørgsmål, når de søger på det. Platforme kan så bedre forstå, hvad din video handler om, og optimere dens plads i søgningen. Glem ikke navnet på selve videoen. Undgå at uploade en video med et navn som Video123.mp4;

Brug de rigtige søgeord. Når du for eksempel beskriver dit videoindhold på YouTube, skal du angive søgeord i massevis. Brug f.eks. “video marketing tips” i stedet for at adskille hvert ord.
Inkluder undertekster af dine videoer, så Google kan sortere dit indhold endnu mere præcist og vise det til de rigtige personer.

2. E-mail marketing

Når det gøres rigtigt, kan e-mailmarketing være med til at din virksomhed ligger i top og mind, og det er den perfekte mulighed for at skubbe brugbart indhold ud til dit publikum og holde dem opdateret med, hvad din virksomhed laver. Før du kan få folk til at klikke på din hjemmeside, skal de først åbne nyhedsbrevet. Det er første prioritet.

Videonyhedsbreve (inkluder ‘video’ eller ‘se dette’ i emnelinjen) kan øge åbningsraten med helt op til 19 %. Sørg for at gøre det nemt for dine læsere og tilføj CTA’er, der linker korrekt til din hjemmeside. Hvis dit miniaturebillede linker til en video, skal du også sørge for, at der er en afspilningsknap på billedet. Endnu bedre: Inkluder GIF’er, der linker til den fulde video for at tillade den videofølelse i din e-mail.

3. At poste videoer på sociale medier er indlysende, men….

Men sagen bare er, at det i virkligheden ikke er nok bare at lægge en enkelt video på de sociale medier, og så læne sig tilbage og vente på, at der sker noget…

Sæt skub i din video ved at bruge billedteksten til at linke til dit websted med en stærk CTA.

Vælg en indbydende thumbnail. Hvis du poster på Instagram, så tjek om thumbnailet passer med resten af dit feed.

Omgå begræsningen af at bruge kun ét link på Instagram med et værktøj kaldet Linktree; den fungerer som en destinationsside for alle dine relevante links. I din Instagram-bio kan du tilføje din linktree-URL, som derefter vil føre til alle de andre links, du måske vil dele.

4. Besvar folks spørgsmål med video

Har du bemærket, at hvis du skriver How-To, dukker der altid en video op øverst i din søgning? Google har fundet ud af at folk ikke orker at læse en masse tekst, når de vil lære noget. Det skal hurtigt og være nemt at forstå – og helst gerne med video. Hvis din virksomhed deler ud af værdifulde råd, kan du uploade dine svar og tips i video til på din hjemmeside, din hostingplatform eller dit sociale netværk. Chancerne for, at andre finder frem til dit indhold via søgning er høje, og hvis du tilbyder super værdifuldt how-to-indhold, vil de gerne have mere fra din hjemmeside. Det er det, jeg kalder god kundepleje.

5. Tænk video ind i din annonceringsindsats

Klikfrekvensen for videoannoncer er 1,84 %. Sammenlign det med CTR for en almindelig tekstannonce med 0,20-0,50 % CTR. Når folk bladrer gennem deres nyhedsfeed, er det bevist, at de er mere tilbøjelige til at interagere med en videoannonce. Har du en begivenhed eller produktlancering? En indholdskampagne til at sprede vidt og bredt? Når det er muligt, så brug video i dine annoncer på tværs af alle platforme. Du øger chancerne for en højere CTR og selvfølgelig mere trafik til din hjemmeside. F.eks. hvis du har en HR-kampagne opretter du en annonce til brug på både Facebook- og Instagram, hvilket vil få både klik- og engagementsraten til at fordobles lynhurtigt.

6. Afhold et for webinar

At afholde en onlinebegivenhed som  f.eks. et webinar kan være en god måde at tilbyde værdi på din hjemmebane; din hjemmeside. Hvis du har en stærk marketingplan på plads og SEO-optimerede landingssider, er du godt på vej i den rigtige retning. Ud over at drive trafik til din hjemmeside, er webinarer værdifulde for leadgenerering og genbrug af indhold senere.

Del indlægget med en god kollega!

Har du spørgsmål? Eller brug for at blive inspireret?

Så tag fat i mig. Jeg er altid nysgerrig på nye videoprojekter og kan give inspiration og gode råd med på vejen. Og jeg hører også gerne om dit. 

Dét her, er værd at vide

Få indsigt i konkrete tiltag, strategiske tilgange og best practice til at forbedre din videomarketing.