6 måder at bruge video som et salgsværktøj

Det er blevet bevist igen og igen, at video giver bedre resultater end f.eks. billeder og tekst. Video er vigtig og vil fortsat være det i stigende grad, og det kan bruges til rigtige mange forskellige formål, men hvordan du bruger video, som et salgsværktøj der er engagerende, udtryksfuld og mindeværdig, kan være svært at finde ud af. Det kan også være dyrt og tidskrævende sammenlignet med andre typer medier. Det er derfor, du skal vide, hvordan du bruger video rigtigt for at få mest muligt ud af din indsats💡

Video giver de rigtige salgsresultater

Sammenlignet med andre typer medier har video langt højere ROI. Som medie har video den styrke, at det kan tale til flere af vores sanser, og det kan vores hjerner godt lide. Vi kan se og høre folk, når de beskriver en service; vi kan se et produkt i alle dets tre dimensioner; vi kan se en fysisk placering, som om vi er der; og vi kan virkelig skabe forbindelse til de medarbejdere og ledere, vi ser.

Flere undersøgelser har vist at 54 % af forbrugerne ønsker at se mere videoindhold fra de virksomheder, som de godt kan lide.

Der er mange typer video derude, og de har alle forskellige fordele. Nogle videoer når ud til kunderne, mens andre videoer når ud til medarbejderne. Både intern og ekstern markedsføring kan forbedres gennem fordelene ved video.

Lad mig give nogle eksempler på, hvordan videoer kan påvirke dit salg.

1. Sælg mere og hurtigere gennem videokampagner

Samme undersøgelser har vist at 81 % af forbrugerne er blevet overbevist om at købe et nyt produkt eller en ny service via video fra virksomheder, som de ikke har handlet hos tidligere.

Så det er ikke underligt, at en af de mest effektive anvendelser for video er en produktlancering. En produktlancering kan være en udfordrende tid for en organisation. Du skal fremvise dit produkt, bevise, at det er nyttigt, og sprede opmærksomhed. Gennem video er du i stand til at gøre alle disse ting på én gang. Video lader dig “sælge” et helt nyt produkt til et publikum i et kortfattet, følelsesmæssigt og informativt format. I stedet for at skulle sælge en-til-en, kan du pakke en hel produktlanceringsoplevelse for hele din kundekreds.

I sidste ende giver video dig mulighed for at forklare nye produkter og services på en måde, som et publikum kan forbinde med, mens produktet forbindes med musik, mennesker og historier. Video er i sagens natur et fortællende medie, og kan fortælle et publikum om den historie, som produktet repræsenterer. Og i sidste ende betyder det, at du skal presse flere produkter hurtigere med reducerede salgsomkostninger.

2. Fjern eventuelle bekymringer med Explainer-videoer

Det er et ofte problem, som B2B-virksomheder (og B2C-virksomheder med dyre produkter) kender alt for godt. Der kan være et tidspunkt, hvor en forbruger har brug for mere information, før de forpligter sig til at købe. De vil undersøge flere virksomheder, når de kigger efter potentielle produkter og vil ofte bruge ret meget tid på at finde relateret indhold, før de træffer deres endelige beslutning.

Det er her, explainer videoer kommer ind i billedet.

Explainer-videoer er lavet med det formål, at få folk overbevist, når det kommer til køb, uanset om disse køb er store eller små. Explainer-videoer bruges, når en kunde allerede er klar over og overvejer et produkt, men bare ikke er helt sikker på, om de vil foretage købet. Og gennem video kan en virksomhed fremme en mere grundig forståelse af et produkt og tilskynde kunden til at købe.

97 % af virksomheder, der bruger explainer-videoer, mener, at det hjælper brugerne med at forstå deres forretning på et dybere plan.

Virksomheder kombinerer ofte forklaringsvideoer med demovideoer, og det giver et generelt overblik over, hvordan et produkt eller en service fungerer.

Demovideoer giver  dybdegående information om funktionerne og fordelene ved produkter og services. De videoer kan være en del af en vidensbase, som omfatter tutorials og anden information om, hvordan man bruger produktet.

Mange vil gerne se, at produkterne fungerer efter hensigten, og at have en vidensbase tilgængelig vil få dem til at føle sig trygge med hensyn til kvaliteten af de egenskaber, de vil opleve, hvis de vælger at købe. Alt dette forbedrer dit salg og reducerer den tid, din salgsafdeling skal bruge på at jagte kundeemner.

3. Få kunder til at engagere sig i din virksomhed gennem interaktive videoer

Videoer fungerer også rigtig godt underholdning på tværs af alle demografier. Jo mere underholdende videoer er, jo mere mindeværdige vil de være, og jo mere sandsynligt vil kunderne tænke på dem. En nem måde at engagere kunder på er at gøre videoerne interaktive. Lidt interaktivitet rækker langt — og jo mere en kunde interagerer med en virksomhed, jo større er sandsynligheden for, at de forpligter sig til et køb.

Nogle virksomheder har videoer, hvor kunder kan se sig omkring i en 3D-butik eller snurre rundt på et 3D-billede af et produkt. Andre virksomheder har videoer, der inkluderer quizzer og andre indsatte interaktive medier. De interaktive videoer er gode til at opbygge et forhold til kunder, og opbygning af relationer med kunder er den nemmeste vej til at fremme kundeloyalitet.

4. Præsentere dine produkter, services og begivenheder med livestreams

Livestreaming inviterer dit publikum ind i din virksomhed. Hvis du har begivenheder i gang, eller hvis du fremhæver et bestemt produkt og en bestemt service, kan du bruge livestreaming og tale direkte til dit publikum. Dette har en rigtig god effekt, og er også noget som flere virksomheder benytter sig af. Det kan bl.a få dine kunder til at føle sig som en del af en eksklusiv klub og få dem til at interagere med dig i fremtiden.

Folk elsker livestreams, fordi det føles som en “begivenhed”, som de er en del af. Der er en eksklusivitet der. De kan interagere med andre kunder under livevideoen og opbygge hype og spænding. Alt, hvad der får kunderne til at føle, at de er en “del” af din virksomhed, er en god ting, da det hele får dem til at føle, at de er værdsat.

I dag spiller sociale medier en central rolle i udviklingen af et brand. Jo bedre dit output på sociale medier er, jo bedre er din trafik; jo bedre din trafik er, jo bedre er dit salg.

5. Opbyg tillid og autoritet gennem Behind-the-Scenes-video

En stor del af content marketing handler om at opbygge tillid og autoritet. Når kunderne stoler på dig, er der større sandsynlighed for, at de vender tilbage. De er mere tilbøjelige til at se forbi eventuelle problemer, de har med din virksomhed, og de er mere tilbøjelige til at prøve dine nye produkter. Men det kan være svært at opbygge den tillid.

Behind the scene videoer kan være med til at vise mere af din virksomhed til kunder og bygge videre på din kunde-virksomhed-relation. Bilfirmaer ved, at deres publikum ved, at de eksisterer, og de behøver egentlig ikke at opbygge yderligere brandbevidsthed. I stedet skal de fortælle deres kunder, hvem de er – hvad deres værdier er, og hvad deres mission er.

Det giver deres publikum et kig ind i virksomhedens daglige drift. Hvis et publikum ser medarbejdere, der virkelig går op i deres arbejde og som brænder for deres produkt, vil de være mere villige til at foretage et køb fra den virksomhed.

6. Sammensæt et mere effektivt salgsteam med rekrutteringsvideoer

Vi taler ofte om Pareto-princippet: 80 procent af dit salg kommer fra dine bedste 20 procent salgsmedarbejdere. Dit mål er at finde flere af dem og sørge for, at de passer godt ind i virksomheden og er glade for at være der. Du kan ikke sælge noget, hvis du ikke har det rigtige salgsmedarbejdere som trives. Rekrutteringsvideoer er en god måde at finde de rigtige medarbejdere på.

Rekrutteringsvideoer fungerer ved at vise potentielle medarbejdere, hvad de kan forvente af virksomheden, og hvorfor de skal arbejde der. En effektiv rekrutteringsvideo vil vise fordelene og værdierne ved at arbejde for virksomheden, og hvordan det føles at arbejde for virksomheden. På mange måder er det som at udvikle en kundeudtalelse.

Gode ​​medarbejdere forbedrer alle niveauer i en organisation, og det er det værd at bejle til dem. Disse videoer understøtter virksomhedens brandidentitet og virksomhedskulturen. En rekrutteringsvideo vil være den første introduktion, som en medarbejder har til virksomheden, og vil sætte en tone for det fortsatte virksomheds- og medarbejderforhold.

Brug video som et salgsværktøj

Når du bruger video som et salgsværktøj, vil du have flere typer videoindhold, der bruges på samme tid. Video fungerer bedst, når den er en del af et større mediebibliotek. Du vil have, at folk gennemser din vidensbase på din hjemmeside eller på YouTube, ser på vejledningsvideoer og på anden måde interagerer med dit brand. Jo mere de interagerer med dit brand, jo bedre.

Brug af video online giver dig også mulighed for at indsamle enorme mængder data. Hvem ser på dine videoer? Hvem reagerer bedst på dine videoer? Er der en demografi, du mangler? Er der en demografi, der ikke ser ud til at være klar til at forpligte sig?

Ved at producere video, spore resultaterne og optimere den, kan din virksomhed udvikle en effektiv kampagne, der vil drive mere salg. Jo større dit bibliotek bliver, jo mere effektive vil dine videoer være, og din video vil begynde at arbejde for virksomheden alene.

Del indlægget med en god kollega!

Har du spørgsmål? Eller brug for at blive inspireret?

Så tag fat i mig. Jeg er altid nysgerrig på nye videoprojekter og kan give inspiration og gode råd med på vejen. Og jeg hører også gerne om dit. 

Dét her, er værd at vide

Få indsigt i konkrete tiltag, strategiske tilgange og best practice til at forbedre din videomarketing.