simply-cphcartel

4 måder at forklare dit produkt med video

Jeg er stor tilhænger af at holde det enkelt. Selv det mest komplekse produkt eller service fortjener at blive forklaret helt ind til sin kerne. En god forklaringsvideo viser din virksomhed, forklarer hvad du laver, viser en dine fordele og fortæller en inspirerende historie. Produktvideoer er også en fantastisk måde at introducere din virksomhed, dit produkt eller din service til en (potentiel) kunde uden at “sælge” direkte til dem. Med rigtige mange produktvideoer i bogen, kan jeg med sikkerhed sige, at jeg ved en ting eller to om, hvad der får en produkt til at slå igennem. Her er fire gode måder, som du kan bruge til at forklare dit produkt på den mest enkle måde.

1. Hold det super simpelt


Jeg beder altid virksomheder om at forklare, hvad de tilbyder i én sætning, men det er ikke altid så enkelt, som det lyder. For at holde det simpelt kræver altid lidt øvelse. Derfor vil jeg anbefale, at du fokuser på USP’erne for dit produkt eller din service, og viser dem med video, som en slags visuel præsentation der hjælper seeren med at huske al information meget nemmere.

2. Manus betyder strategisk tænkning


Kernen i at forklare dit produkt eller din service starter i virkeligheden i manuskriptet. Jeg hader at sige det, men hvis manuskriptet ikke er godt, vil din video heller ikke være det – det er logisk nok. Derfor kan du altid rådføre dig hos sådan en som mig for at være sikker på, at det spiller. Hvis du er usikker på, hvordan du skal gribe det an, får du her nogle vigtige punkter, du skal huske på.

Brug tid på researchen. Hvad har kunderne svært ved at forstå, hvad er dit hovedfokus ift. kunderne, hvad er din kerneforretning osv.?

Husk det kreative brief. Den kreative brief er et dokument med alt, hvad der skal tages i betragtning, når noget designes, skabes eller annonceres. Den kreative brief er grundlaget for hele produktionen. Så brug gerne lidt tid på at få lavet en rød tråd og sikre dig, at du laver din video efter et formål, og med hvilket budskab du vil formidle til dit publikum.

Bliv ved det sikre valg. Når du er i tvivl, så hold dig til det sikre valg ift. manuskript: en begyndelse, en midte og en konklusion. Nogle typer videoer, kan sagtens tåle at man bryder de tre faser, men generelt er det en god ide at holde sig til dem, så du sikrer dig, at der er en rød tråd i din video.

3. Finjuster din kreative vision


Sørg nu for at få alle ‘detaljerne’ med i første omgang – det giver en meget stærkere video – og hvad mener jeg med dette?

Vælg de visuelle elementer, der passer bedst til dit budskab. Er det et håndgribeligt eller immaterielt produkt? Ville animation, live eller stop-motion fungere bedst? En video til et virksomhedsmiljø skal for eksempel være simpelt og minimalistisk med en mere fornuftig eller neutral farvepalet.

Vælg den rigtige lyd. Glem de sjove stemmer, og vælg en professionel voice-over med en native speaker og baggrundsmusik, der bærer dit budskab frem for at begrave det.

4. Kend din målgruppe


Hemmeligheden bag en video som opnår gode resultater, er, at den kan skabe forbindelse til din målgruppe og at vise dem, at du forstår dem og deres problemstilling. Den skal kunne sætte sig i relation til dem på en eller anden måde. At sætte dig selv i deres sted viser, at du fokusere på kunden og arbejder ud fra deres perspektiv. En god historiefortæller ved, hvordan man bringer det vigtigste frem. Psykografisk segmentering er en fantastisk måde at definere dit publikum på.

Eksempelvis kan du opdele den målgruppe efter følgende:

Demografi: mand/kvinde, civilstand, uddannelse, alder
Psykografi: personlighed, værdier, meninger, holdninger, interesser og livsstil.
Geografisk: land, kultur
Adfærdsmønstre: brandloyalitetsstatus, særlige lejligheder

Læs andre indlæg

Jeg er stor tilhænger af at holde det enkelt. Selv det mest komplekse produkt eller service fortjener at blive forklaret helt ind til sin kerne.

Hvis du er forælder, ved du udmærket godt, hvordan det er have småbørn, som spørger dig, hvorfor tingene er som de er, og det er

Hvis du har haft afsætning i skolen, så husker du nok de 4 P’er; pris, produkt, place og promotion. I videoverdenen bruger man, det vi

Udnytter du dine muligheder optimalt?

Lad mig hjælpe. Jeg har stor erfaring med både B2B og B2C på såvel det strategiske som eksekverende niveau. Vi kan altid starte med en uforpligtende snak om dine udfordringer.

Skal vi tage en snak?

Få en Gratis Analyse

En analyse der belyser dit potentiale, og beskriver hvordan du kan opnå fremgang i din forretning. Det er gratis og uforpligtende, og er din mulighed for at få et sæt nye øjne på din situation.

Lad os snakke video

Udfyld venligst formularen nedenfor, og så vil jeg følge op inden for 48 timer. Du er også velkommen til at sende en mail eller ringe – se mere på min kontaktside.

51 biler solgt på én video!

Se hvordan jeg har hjulpet MG Danmark med succes gennem videomarkedsføring.

Book mig gratis

15 min

Så ser jeg på, hvor video kan gøre en forskel for dig

Dine oplysninger bliver kun brugt forsvarligt i forbindelse med booking af mig samt eventuelt markedsføring efterfølgende.