4 måder at bruge video til brand awareness

Når du flytter dine kundeemner gennem marketingtragten handler  det om at tale til dem med det rigtige indhold på det rigtige tidspunkt.

Men mindst lige så vigtigt, så handler det også om, at folk har brug for at vide om dit brand og forretning. Brand awareness er noget, du kun kan etablere med godt indhold – visuelt tiltalende indhold, der viser, hvem du er, og hvordan du muligvis kan hjælpe med at give din målgruppe noget, de har brug for.

I det her blogindlæg vil jeg forsøge at sætte ord på, hvordan video kan pakke din historie i et format, der kan deles, og som fanger opmærksomheden hus netop din målgruppe.

1. Fang din målgruppe med korte videoer på sociale medier

Jeg bruger oftest ordet “teaser-video”, når jeg snakker med mine kunder om, hvilken løsning de skal bruge. Og en teaser-video er en kort version på 5, 10 eller 15 sekunder, som fortæller kort og præcist om dit produkt eller din service, og den er oftest god til at skabe brand awareness gennem på dine sociale medier. Denne videotype skal være lækker, let og super nem at indtage. Lidt ligesom et stykke chokolade. Mums! Sørg for, at den fanger opmærksomheden fra starten ved at bruge visuelle elementer, der skiller sig ud, og ved at målrette den mod præcis den rigtige målgruppe.

Teaser-videoer fungerer bedst i kvadratisk eller lodret format, og de skal give mening både med og uden lyd. Husk, at de fleste ser sociale historier eller nyhedsfeedvideo uden lyd. Det er ofte en god idé også at bruge billedtekster/tekst på skærmen!

Et lille tip: Antallet af videovisninger er det vigtigste mål her – hvis du sigter efter maksimal eksponering, så brug en masse tid og kræfter på distribution og promovering på tværs af dine kanaler!

2. Vis din virksomhed frem i en profilvideo

Med en profilvideo har du mulighed for at fortælle om din virksomhed ved at vise, hvad din virksomhed laver, hvad den kan betyde for andre og dine produkter. En profilvideo hjælper dit publikum med at forstå dit produkt, din service og din vision – så det er en god måde at tale direkte til dem gennem din historie. Profilvideoen bør være simpel og med en klar kommunikation.

Det gode er, at profilvideoer er meget multifunktionelle. Og hvad mener jeg med det? Jo, videoen får ofte en primær plads på en virksomheds hjemmeside, men kan også bruges til at promovere din virksomhed på mange andre kanaler, såsom LinkedIn og Facebook. Så det er rimelig meget win-win på din investering.

For at kunne kommunikere forretningen kerneværdier, havde Rindom Kost og Motion brug for en dynamisk profilvideo, der kunne fremhæve deres forretningsmæssige mission.

3. Lav en video, der besvarer helt almindelige spørgsmål

Folk bruger søgemaskiner mere end nogensinde, så snart nogen form for spørgsmål dukker op i deres havde. Den bedst mulige respons de kunne få? Et klart videosvar. YouTube er nutidens næststørste søgemaskine, og Google serverer mere og mere video i deres søgeresultater. Så hvorfor ikke bruge denne mulighed til at fremvise dit brand? Hvis du laver en video, der besvarer et almindeligt spørgsmål og giver praktiske råd, kan dit publikum blive drevet til denne indholdstype via SEO, din hjemmeside og dine sociale kanaler.

Videoer som denne af MG Danmark gør folk nysgerrige efter at vide mere.

4. Tiltræk opmærksomhed med en brandvideo på YouTube

En brand-video handler for det meste om, hvad du ønsker, at folk skal forbinde med dit brand – hvad vil du have, at de skal føle eller tænke, når de ser dit brand og ser dine videoer? For en god brand-video skal du vise dit brand i en iøjnefaldende video, der oser af din brand-identitet. Fæng dit publikum med smukke billeder eller overbevisende historiefortælling!

Korte og søde brandvideoer som følgende eksempel fra Ardennes-etape er perfekte at bruge som YouTube pre-roll. Det betyder, at du ruller din video før en anden video, som nogen vil se. Dette kan ses som forstyrrende, men hvis du gør det godt, giver du bare en underholdende pause! Til Ardennes-Etape lavede vi også en anden version til venner, så vi kunne målrette den rigtige målgruppe med en skræddersyet video for at øge vores gennemslagskraft.

Det er selvfølgelig blot nogle af måderne, du kan arbejde på med din brandbevidsthed. Mulighederne er uendelige, virkelig! Men disse 4 videotyper er dem, der har fungeret bedst efter vores erfaring. Åh, og et sidste tip: sørg for at tænke over, hvad dit brand skal repræsentere, først! Bevidsthed starter med stærk branding, og stærk branding betyder, at folk vil genkende dine videoer, selvom de ikke viser dit brandnavn eller logo overalt.

Vil du vide mere om, hvilke videoer der fungerer bedst for hvert trin i tragten?

Del indlægget med en god kollega!

Har du spørgsmål? Eller brug for at blive inspireret?

Så tag fat i mig. Jeg er altid nysgerrig på nye videoprojekter og kan give inspiration og gode råd med på vejen. Og jeg hører også gerne om dit. 

Dét her, er værd at vide

Få indsigt i konkrete tiltag, strategiske tilgange og best practice til at forbedre din videomarketing.