4 grunde til at bruge dine
medarbejdere i video

At bruge sine medarbejdere foran kameraet når der skal optages indhold til marketing eller kommunikation på de sociale kanaler er en rigtig god måde at menneskeliggøre sin virksomhed. Fra indhold bag kulisserne, nye medlemsvideoer, til hverdagsvideoen, er det altid sjovt at skabe medarbejderindhold, der giver genklang hos følgerne. Har du prøvet at lave en teamvideo endnu? Jeg vil her prøve at give dig fire grunde til, at du bør overveje at bruge det noget mere.

1. Employer branding video er lavt hængende frugt!

Mange virksomheder siger, at de ikke ved, hvor de skal starte med f.eks. en HR-video, men sandheden er, at dine medarbejdere er det perfekte sted at starte. Du har talentet, personligheden og historien lige foran dig, så hvorfor ikke starte der? Chancerne er, at du har flere medarbejdere, der gerne vil dele ud af deres karisma foran kameraet. 😉

Et lille tip💡Produktionen behøver ikke at være i topklasse for de her videoer. Tænk hurtigt og simpelt. Snak med dine medarbejdere og giv dem lidt tid til at forberede sig, så alle er forberedte på, hvad det skal ske. På optagelsesdagen kan du optage og redigere på en iPhone, hvis du er nødt til det, eller få nogen til at bringe deres kamera ind for mere ‘filmisk’ kvalitet.

2. Dine medarbejdere fortjener at blive menneskeliggjort med video

Uanset hvad din virksomheder laver er det aldrig en dårlig idé at menneskeliggøre den via dine medarbejdere. Uanset om de står overfor kunder eller ej, er det godt at sætte ansigt på de navne, som dine kunder måske kun kender fra e-mails og opkald, til at opbygge relationer og bygge bro over huller. Jo bedre forbindelse dine kunder føler til din virksomhed, jo større er sandsynligheden for, at de stoler på dig og forbliver loyale kunder.

I eksemplet her bruger Intempus deres egne medarbejdere til at formidle budskabet om deres platform.

3. Få dine medarbejdere til at føle sig mere komfortable

Selvom du ikke er en videomarketingekspert som mig, er der så mange fordele ved at få dine medarbejdere til at føle sig godt tilpas med en konsekvent videokultur i virksomheden. Det vil skubbe til at der bliver lavet flere videoer, uanset om det er med kunder eller andre medarbejdere, og i sidste ende vil det være med til at skabe mere synlighed og en mere effektiv marketingindsats.

Et lille tip💡Tænk på at skabe en video bag kulisserne, en video om “a day in the life of…” eller en ny videoserie for at få folk til at video endnu mere i din virksomhed.

4. At vise dine medarbejdere frem vil tage noget af presset

Det er selvfølgelig ikke alle der elsker at være på kamera helt alene. At præsentere din virksomhed to-og-to eller som en gruppe kan være en god måde at få et indblik i hverdagen og få en spændende samtale i gang.

Et lille tip 💡 Skriv ikke et manusskrift på forhånd, ellers vil det ikke føles så naturligt. Vær heller ikke bange for at bruge humor. Hold det enkelt, og dine folk vil føle sig mere tilpas, når det er tid til at optage.

Del indlægget med en god kollega!

Har du spørgsmål? Eller brug for at blive inspireret?

Så tag fat i mig. Jeg er altid nysgerrig på nye videoprojekter og kan give inspiration og gode råd med på vejen. Og jeg hører også gerne om dit. 

Dét her, er værd at vide

Få indsigt i konkrete tiltag, strategiske tilgange og best practice til at forbedre din videomarketing.