Man - Tors: 09:00 - 16:00 / Fre: 09:00 -15:00

Dækker hele Danmark

12 Do’s og Don’t du kan bruge
til at styrke din videomarkedsføring

Dit øje er efterhånden så trænet, at du lynhurtigt kan vurdere om en bestemt video er noget, som du gider at bruge tid på. Det første indtryk er vigtigt, og for dit videoindhold betyder det, at du kun har få sekunder til at overbevise seerne om, at din video er værd at se.

Og hvad betyder det så for din virksomhed? Det dårlige er, at der ikke findes en hemmelig formel for, hvordan man skaber en video, som dit publikum vil bruge tid op at se. Hver virksomhed og deres publikum er unikke, og det er op til dig selv at finde ud af, hvad dit publikum synes er interessant og ser en værdi i, så det kan skabe genklang.

Til gengæld er det gode så, at der er fællestræk i mange af de videoer, som performer rigtig godt – og heldigvis kan du kan tage meget af det samme og anvende det i din egen video for at øge dine chancer for, at den også bliver en succes.

Med det sagt, så får du her serveres 12 tiltag du kan gøre og tiltag du nok bør holde dig fra for at du får mest muligt succes med videomarketing i din virksomhed. Prøv dem af i din næste video, og lad mig høre, om det ikke gav noget?

Do’s som du kan bruge i din videomarketing

1. Del autentisk indhold

Autencitet er et ord, som jeg flittigt har brugt i mine indlæg efter “video” eller “marketing.” – og det er der god grund til. Din målgruppe har vænnet sig til at blive bomberet med indhold dagligt, og derfor har de også trænet deres øjne og hjerne til at se igennem videoer (eller billeder eller tekst), der ikke taler til dem på en autentisk måde. Hvis du gerne vil undgå at falde ned i den kasse, kan du prøve at tilføje en dosis realisme til dine videoer. Lad mig give dig et par måder, som du kan bruge til at bruge det i din videomarketingsstrategi:

Når du planlægger en række forskellige videoer, kan du sørge for at nogle af dine videoer ikke er for polerede og med en produktionsværdi. Det er ofte mere relaterbare for dit publikum, hvis det virker ægte. Overvej at vise både op- og nedture i din virksomhed. Selvom det er naturligt at dele, når tingene går godt, bør du overveje hvordan du kan lade dit publikum ind i nogle af de svære øjeblikke også. Tal til dit publikum på samme måde som du ville tale til dem, hvis du kendte dem privat. Hvordan beskriver du din virksomhed for venner og familie? Hvordan ville du præsentere dit produkt for en tidligere kollega? Brug det samme sprog i din video for at opnå en mere ægte følelse.

2. Skræddersy din tilgang mod dine mål

Den største fejl, som jeg ser hos virksomheder, der lige er begyndt at bruge videomarketing, er at de ikke tilpasser deres videoer ind i større formål eller mål. At man laver video er rigtig fint, men at dele video kun for at dele video kan betyde, at man går glip af gode leads, mere salg eller trafik, som kan bruges ifm. marketing- eller salgsinitiativer og virkelig vækste virksomheden.

Visse typer videoer bedre egnet til specifikke formål end andre. “Om os”-videoer fungerer godt for brand awareness, mens produktvideoer ofte kan drive et køb. Hvis din strategi starter med en specifik video i stedet for et mål, så griber du videomarketing an helt forkert måde.

Prøv i stedet at starte med et mål som “at skabe engagement på sociale opslag med nye følgere” eller “drive køb fra kunder, der klikker på produktsider på vores hjemmeside.” Her behøver du ikke nødvendigvis at måle disse mål (selvom du sagtens kan), men at have et specifikt resultat i tankerne vil hjælpe med at sikre, at videoen du laver er den rigtige video til din udfordring.

3. Tænk over din distributionsstrategi

Når din video er produceret og du synes, at den er meget god, kan det være fristende bare at dele din video en enkelt gang og derefter gå videre til den næste video. MEN det er altså misforstået. Det gør ondt hver gang en virksomhed laver en flot video, deler den på Facebook eller Youtube og så derefter glemmer alt om den. Selvom det er efter de bedste intentioner, så gør din video dig ingen gavn, hvis den ikke bliver brugt korrekt og den rigtige målgruppe ikke ser den.

For at få sparket bolden i gang, giver jeg dig lige et par enkelte spørgsmål, som du kan stille dig selv næste gang du laver en video for at komme sørge for, at du får mest muligt ud af den. Og mens du er i gang, bør du overveje, hvordan du kan genbruge eller redistribuere din video på andre kanaler.

Skal din video også være på din hjemmeside, hvis den skal være på din sociale medie side?

Kan du dele en teaser i dine marketing e-mails, hvis du poster den på YouTube?

Jeg har endnu ikke fundet et tilfælde, hvor en video ikke kan genbruges på en eller anden måde, så sørg for at udnytte ROI’en på dine videoer.

4. Brug altid tid på belysning og lyd

Ordenligt belysning og lydkvalitet er to af de ting, der lynhurtigt fortæller dine seerne, om de skal blive hængende – og er det noget, som du springer let og elegant henover, kan du godt forvente, at dit publikum vil scrolle lige forbi din video i stedet for at vælge muligheder med højere kvalitet.

For belysning, bør det vigtigste være at sørge for, at personen i dit billeder er jævnt belyst uden hårde skygger i ansigtet – her kan du sagtens finde naturligt lys gennem et stort vindue eller tænde ekstra loftslamper eller lamper for at opnå den rigtige balance. For lyd, er det ofte bedst at optage lydklip med en separat mikrofon i stedet for at bruge kameraets, som ofte er meget ringe.

Fordi det er blevet så nemt og billigt at købe udstyr, som kan løfte din video fra hjemmeoptagelse til semi-professionel kvalitet, så bør du have det med i dine overvejelser, når du skal igang for at undgå at dit  publikum distraheres af video i for dårlig kvalitet.

5. Uddan eller underhold (eller begge dele!)

Har du hørt om udtrykket edu-tainment? Som du måske kan gætte ud fra ordet, er edu-tainment indhold, som er både lærerigt og underholdende. Mange videoer vil vægte lidt mere på det ene eller det andet, men seere forventer efterhånden at blive engageret, selv ved de mest kedelige emner. Hvis dit indhold ikke opfylder begge dele, er det et tydeligt signal om at starte forfra og producere en ny video, der er mere tilbøjelig til at tiltrække seere.

6. Du skal mål performance

For at afslutte “Do”-listen, skal vi lige omgang den sidste, men måske vigtigste ting, som du kan du bruge for at måle performancen af din video, efter den er blevet distribueret. Ofte antager man, at det er for svært at måle ROI på video, og beslutter sig for ikke at spore resultaterne overhovedet – MEN det er en kæmpe fejl! Selvom du ikke nødvendigvis behøver beregne ROI, skal du sørge for at notere antallet af visninger, engagement, afspilningstid og endda ændringer i salg eller indtægt, der kan tilskrives din video.

Når du holder øje med den data, som du har tilgængelig, kan det hjælpe dig med at tegne et billede af, hvad dit publikum kan lide, hvad de ikke kan lide og hvad du måske ønsker at gøre anderledes i din næste optagelse. Hvis en videostil jævnligt giver bedre resultater end andre, vil du sandsynligvis prioritere denne stil for de fleste af dine videoer i fremtiden. Hvis korte videoer giver bedre resultater end lange, så er det måske her, dit fokus skal ligge?

Dont’s som du bør undgå i din videomarketing

1. Glem ikke din “Call-to-action”

Lad os tage et kig på de ting, du ikke bør gøre, når det kommer til at skræddersy din videomarketing-strategi. Først og fremmest, er det vigtigt, at du ikke glemmer at inkludere en klar opfordring til handling (Call-To-Action) i dine videoer. Selvom der kan være få undtagelser, så bør hver video generelt have et formål med at få seerne til at gøre et eller andet eller lave en specifik handling. For at øge sandsynligheden for, at seerne følger din opfordring, så sørg for at gøre den meget tydelig i videoen.

Det kan være smart at give et hint om din Call-To-Action tidligt i videoen, så seerne, der ikke ser hele videoen, stadig ved, hvad de skal gøre. Og sørg for at inkludere en mere markant call-to-action i slutningen. Overvej også at bruge både  tekst og dialog eller voice-over i din call-to-action for at sikre, at alle seere bemærker den.

2. Sigt ikke mod at gå viral

Når det kommer til at forklare ineffektiviteten ved at forsøge at “gå viral”, men vi deler kernen her igen for at sikre, at det virkelig synker ind. “At blive viralt” er ikke et nyttigt mål for dit indhold . For det første er det ikke et specifikt mål, der er bundet til resultater for dit brand, og det sande mål, du sandsynligvis går efter med virilitet, er brand awareness. For en anden ting er det praktisk talt umuligt at “få” indhold til at gå viralt – selv for berømte indholdsskabere, hvis hele livet kredser om at lave hitvideoer.

En bedre tilgang er at skræddersy din kampagne til mål for brandbevidsthed, oprette en video, der er designet til at hjælpe med at nå dette mål, og anvende nogle af de funktioner, som mange virale videoer har til fælles for dit indhold. Hvis det lykkes for dig, og dit indhold tager fart, vil du være særligt glad for din indsats. Hvis ikke, har du i det mindste et nyttigt aktiv, der stadig vil hjælpe dig med at nå nye seere.

3. Don’t assume viewers will watch with audio

Gone are the days of content being watched entirely with sound enabled. Visual-heavy content is often the default today, meaning that it’s imperative for the main message of your video to stand alone without sound. In practice, this means that you should include captions for any dialogue or voice-over and consider calling out key messages with graphic on-screen text. This extra step also ensures that your content is accessible to deaf or hard-of-hearing audiences.

If you’re not sure if you’ve executed this step correctly, have someone who hasn’t been working on the video (or, even better, doesn’t know your brand or product) watch the video with audio disabled. If they still grasp the key takeaways, you’re likely on the right track.

4. Don’t just share your video once

One of the biggest missed opportunities for brands beginning a video marketing strategy is adopting the mindset that your video is “done” once you’ve shared it somewhere. While you should definitely celebrate your video’s initial launch, don’t forget that there are tons of channels and platforms out there that accommodate video content.

After you’re done with your initial video debut, note how it performs on your primary distribution channel and adjust accordingly to re-share or repurpose the content elsewhere.

5. Don’t follow what your competitors are doing

When you’re new to the video space, it can be tempting to take a look at what other brands in your industry are doing and adopt the same strategy for your own content. While there’s something to be said for conducting a quick audit of existing video content that may be relevant to your business, those videos should be a starting point for your own inspiration.

Why? First, you never really know how your competitors’ content is actually performing. While you may be able to see some metrics like engagement numbers and view counts, you’re one step removed from the important figures like ROI or conversion rates. A video you may think is performing well based on Instagram likes may be falling especially short when it comes to delivering real results for the business. You also may have different goals than your competitors, and you have a chance to excel beyond what they’re doing rather than becoming a second-class substitute.

We’d recommend taking a look at their content, noting what you like and what you don’t, and using those learnings as a springboard for your own team brainstorm. In most cases, you’ll be able to come up with something that has potential to succeed far beyond your competitors’ videos.

6. Don’t DIY all your content

Last but not least, there’s a place for DIY video production in every video marketing strategy, but it should almost never make up your entire strategy. DIY content is great for anything that benefits from an authentic feel, like Instagram Stories content or TikTok clips. For executions like product videos, customer testimonial videos, or commercials, trying to tackle production yourself can be a recipe for disaster.

While you may end up with a decent final video, you’ll often get better results with a video that’s more polished and noticeably higher quality. We’d recommend bringing in the pros (by either hiring a production company or bringing in freelance support) for your most important or “official” pieces of content and saving the DIY approach for content that’s designed to be more casual.

We’re confident that applying these 12 do’s and don’ts to your video marketing strategy will set you up for success—and set you apart from your competitors. Let us know how these tips work for your next video or give our expert production team a call if you need custom support.

Del indlægget med en god kollega!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Har du spørgsmål? Eller brug for at blive inspireret?

Så tag fat i mig. Jeg er altid nysgerrig på nye videoprojekter og kan give inspiration og gode råd med på vejen. Og jeg hører også gerne om dit. 

Dét her, er værd at vide

Få indsigt i konkrete tiltag, strategiske tilgange og best practice til at forbedre din videomarketing.