Man - Tors: 09:00 - 16:00 / Fre: 09:00 -15:00

Dækker hele Danmark

11 steder du kan poste din video, når den er færdig

Videomarkedsføring for din virksomhed betød tidligere, at du oprettede én video til din virksomhed og postede den på et enkelt sted. I dag handler videomarkedsføring om at udnytte dit videoindhold i så mange af dine marketingindsatser som muligt. Det handler ikke kun om én video, men en række videoaktiver, der kan bruges og genbruges gennem køberens rejse for at tiltrække nye besøgende, engagere flere følgere, pleje flere kundeemner og glæde tilbagevendende kunder.

Så hvordan gør man det? Lad os sige, at du lige har afsluttet en video. Dit første skridt bør være at konsultere din videomarketingstrategi og overveje, hvilken fase i din salgstragt du forsøger at forbedre. For eksempel, hvis dit mål er at tiltrække flere øjne til din virksomhed eller dit produkt, så vil du overveje at bruge din video i bestræbelser, hvor du kan nå ud til et bredere publikum.

Alternativt, hvis du opdager, at du mister besøgende, når de kommer til din hjemmeside, vil du måske bruge din video til bedre at interagere med og uddanne dem på din virksomheds hjemmeside eller i dine marketing-e-mails.

For at hjælpe dig med at beslutte, hvornår og hvor du vil poste dine videoer, afhængigt af hvilken fase af din marketingplan du arbejder på at forbedre, har vi sammensat en liste med 10 forskellige steder, hvor du måske vil poste dine videoer for at øge dit seertal , opbygge brand awareness, og drive mere forretning. Lad os dykke ned.

Hvor du bør poste din video uanset mål

1. Din hjemmeside  – Lige meget hvor du ellers lægger dit videoindhold online, bør dine videoer leve på dit websted. Og vi taler ikke kun om at dele en enkelt “Om os”-video – du bør oprette et sted, som en virksomhedsblog eller nyhedsside, hvor du regelmæssigt deler videoindhold. Ikke alene er det godt at have det hele tilgængeligt på ét sted, men tilføjelse af video til din hjemmeside øger SEO og øger produktforståelsen såvel som salget. Plus, 83% af marketingfolk siger, at video har øget opholdstiden på deres hjemmeside (Wyzowl).

2. Dine sociale medier – Din virksomheds Instagram-, TikTok-, Twitter-, Facebook- og LinkedIn-sider er alle vigtige steder at dele dit seneste videoindhold. Vi kommer nærmere ind på, hvordan du bruger video på hver platform nedenfor, men hvis du lige er startet med videomarketing og spekulerer på, hvor du skal præsentere din video, er dine sociale konti en indlysende given. Hvorfor? Ifølge Animoto fandt 60 % af forbrugerne, der foretog et køb fra et brand, ud af dem på sociale medier, og brug af videoindhold hjælper dig med at fange den opmærksomhed.

Hvor skal du poste din video for at tiltrække flere besøgende

3. TikTok – Med over 1 milliard aktive brugere er der ingen tvivl om, at TikTok er den hotteste sociale medieplatform lige nu. For virksomheder er dette en stor mulighed for at nå ud til nye og potentielle kunder på en platform, der er særligt populær blandt Gen Z og millennials. Men det handler ikke kun om at poste dine videoer på TikTok og håbe på det bedste. For virkelig at drage fordel af denne platform, skal virksomheder skabe engagerende og kreativt indhold, der taler til TikTok-fællesskabet. Hvis det gøres rigtigt, kan poste videoer på TikTok være en fantastisk måde at opbygge dit brand på.

4. Facebook og Instagram – Facebook og Instagram er begge teknisk ejede kanaler, hvilket betyder, at det at lægge videoer på din konto normalt engagerer og nærer dem, der allerede følger dig. Men da annoncering på disse platforme er en så instrumentel taktik til at nå ud til nye målgrupper, er det også afgørende at sende din video på disse websteder for at tiltrække flere seere. Mellem de to af dem er de de første og tredje mest populære sociale medier i verden.

5. Tumblr og Twitter – Selvom det ikke er relateret på samme måde som Instagram og Facebook, har Tumblr og Twitter lignende funktionalitet, når det kommer til at tiltrække nye besøgende ved hjælp af hashtags. Prøv at omdanne dit videoindhold til korte GIF’er og memes for at få andre til at dele det sammen med populære tags for at promovere din video på en unik måde

6. YouTube – At poste dit videoindhold på YouTube kan virke indlysende, da YouTube er den næststørste søgemaskine (bag Google), den næstmest populære sociale medieplatform og en af internettets første videospecifikke platforme. Men at poste på YouTube handler egentlig ikke om at poste én video og forvente, at publikum kommer til dig. Mens visning af annoncer kan tælle som at tiltrække nye seere, handler indlæg på YouTube mere om at engagere besøgende og kurere et fællesskab på din kanal med konsekvente uploads. Prøv at hoste dine videoer på YouTube efter en tidsplan (vi anbefaler ugentligt eller hver anden måned), og brug tag-funktionerne til at tiltrække en konstant strøm af nye seere på samme tid.

7. TripAdvisor – På samme måde som at poste en video på Yelp hjælper dig med at få lokale forretninger, tiltrækker en video på TripAdvisor turister, dem, der planlægger arbejdsrejser eller lokale, der leder efter nye muligheder i deres område. TripAdvisor er naturligvis et bedre valg for virksomheder med fysiske steder som restauranter, barer og mere områdespecifikke oplevelser og attraktioner, men det er altid godt at have mere rækkevidde.

8. LinkedIn – LinkedIn er et fantastisk professionelt socialt netværksværktøj, og siden de er begyndt at prioritere video, er det at lægge videoer på din konto blevet en nøgleindikator for en aktivt brugt LinkedIn-profil. Integrer dit indhold indbygget i LinkedIn-platformen i stedet for at bruge eksterne links til YouTube, og din video vil nå en større mængde af dine kontakters skærme.

At sende din video på en offentlig eller privat LinkedIn-gruppe er en anderledes måde at drage fordel af videofunktionerne på LinkedIn. Især at bruge LinkedIn-grupper til at opbygge et netværk af potentielle kunder eller brand-partnerskaber ved at pleje relationer over tid er en fantastisk måde at finde nye kundeemner. Du skal bidrage med noget meningsfuldt til grupperne, så sørg for, at du kommenterer og interagerer med gruppen som helhed, og at enhver video, du poster, giver værdi til fællesskabet i stedet for at være alt for promoverende.

9. Dine marketing-e-mails – E-mail-marketing er stadig en af de stærkeste drivkræfter for salgskonverteringer, fordi du markedsfører for at varme kundeemner. Det er leads, der allerede er blevet tiltrukket og engageret, og som er i overvejelsesstadiet på udkig efter en grund til ikke at sige nej. Ved at bruge dit videoindhold i din e-mail-marketing kan du give mere værdi for at overbevise dine kunder om at sige ja og give dig en chance.

10. Instagram-historier – Instagram-historier fungerer lidt anderledes end blot at skrive på dit primære Instagram-nyhedsfeed, og så er de værd at tænke anderledes på. I stedet for at tiltrække nye seere, er Instagram Stories mere til at pleje forholdet til dine nuværende følgere. Dette er et fantastisk sted at forhåndsvise en video eller dele den i korte mikrouddrag, samt dele dagligt videoindhold, uanset om det er optagelser bag kulisserne eller hurtige tips og tricks, som du kan optage på din smartphone og uploade direkte

11. Pinterest – At poste en video på Pinterest som en del af et kurateret indholdstavle er også nyttigt til at pleje dit publikum, især hvis dit brand eller produkt passer til den demografi, der allerede bruger Pinterest regelmæssigt, såsom gør-det-selv, skønhed, mode og rejseentusiaster. Du kan endda bede følgere om at fastgøre din video til deres egne boards igen, hvis de føler sig så tilbøjelige.

Og det er det!

Der er tonsvis af andre steder, hvor du kan udgive din video, men brug denne liste som en startguide til nyt videoindhold, du opretter. Du ved aldrig, hvor dit indhold vil vække mere genklang hos et publikum, så prøv dem og se, hvad der virker!

Del indlægget med en god kollega!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Har du spørgsmål? Eller brug for at blive inspireret?

Så tag fat i mig. Jeg er altid nysgerrig på nye videoprojekter og kan give inspiration og gode råd med på vejen. Og jeg hører også gerne om dit. 

Dét her, er værd at vide

Få indsigt i konkrete tiltag, strategiske tilgange og best practice til at forbedre din videomarketing.